Kohti Valioliigan voittoa marssiva Liverpool on julkistanut suunnitelman nostaa stadioninsa katsojakapasiteettia. Seura suunnittelee legendaarisen Anfield Roadin pääkatsomoon rakennettavan 8 500 uutta istumapaikkaa.

Jos suunnitelmat toteutuvat, nousee stadionin kapasiteetti 45 276:sta noin 54 000:een. Lisäksi pääkatsomoon aiotaan jättää muistopaikka vuoden 1989 Hillsborough’n stadiontragediassa menehtyneille 96 Liverpool-fanille.

Lisäksi Liverpoolilla on erillinen luonnos 4 800 ekstraistuimesta.

– Olemme julkistaneet yksityiskohtia kunnianhimoisesta suunnitelmastamme katsomon laajentamiseksi. Aloitimme tämän matkan 18 kuukautta sitten ja paljon on jo tehty. Mutta työtä on vielä uskomaton määrä edessä, Liverpool-pomo Ian Ayre kertoo FIFA:n verkkosivuilla.

Liverpool on pelannut Anfield Roadilla perustamisestaan lähtien eli vuodesta 1892 saakka. Stadionin kapasiteetti kalpenee esimerkiksi Manchester Unitedin kotistadionin Old Traffordin (75 731 katsojapaikkaa) tai Arsenalin Emirates Stadiumin (60 338) edessä.

Stadionin rakennustöiden on määrä alkaa vuoden 2015 alussa.