Manchester Unitedin umpisurkea kausi ei ole varmasti jäänyt yhdeltäkään jalkapalloihmiseltä huomaamatta. Ei ainakaan, jos ei satu asumaan tynnyrissä.

David Moyesin miehistö tulee hyvin todennäköisesti jäämään ensi kauden Mestarien liigan ulkopuolelle. Manchester United on jäänyt Mestarien liigaan oikeuttavasta Valioliigan neljännestä sijasta jo kymmenen pisteen päähän. Koska kautta on jäljellä enää kuusi kierrosta, on tilanne varsin toivoton.

Toki ManU:lla on vielä jokerikorttina tie ensi kauden kuninkuusluokkaan, jos se voittaa tämän kauden Mestarien liigaan. Hyvin harva uskoo kuitenkaan ”Punaisten paholaisten” selviävän edes välierävaiheeseen, koska arpa heitti sen vastustajaksi kivikovan Bayern Münchenin.

Edellisen kerran Manchester United on jäänyt Mestarien liigan ulkopuolelle kaudella 1995-1996. Toisin sanoen, nykymuotoisen laajennetun liigan lohkovaiheessa se on ollut tähän mennessä joka ikinen kerta mukana. Kaksi kertaa se on myös Mestarien liigan onnistunut voittamaan.

ManU ei kuitenkaan ole ainoa suurseura, jonka kausi on osoittautunut pahaksi flopiksi. Esittelemme tässä galleriassa muutaman muunkin Mestarien liigasta erittäin tutun joukkueen, jonka mahdollisuudet päästä ensi kauden kilpailuun ovat erittäin ohuet. Klikkaa oikeasta reunasta eteenpäin seuraavaan joukkueeseen.