AC Milan -legenda Andrea Pirlo paljastaa uutuuskirjassaan olevansa suuri PlayStation-jalkapallon ystävä. Italilaisen ohjaimissa on vuosikaudet ollut Barcelona ja pelikaverina Milan-seuratoveri Alessandro Nesta – joka myös pelasi pleikkarilla Barcelonan kanssa.

– Pyörän jälkeen PlayStation on kaikkien aikojen paras keksintö, Pirlo intoilee kirjassaan I Think Therefore I Play.

– Pirlo vs Nesta oli klassikko Milanellon aikoina. Nousimme aikaisin, söimme aamiaista yhdeksältä, sulkeuduimme huoneeseen ja pelasimme klo 11 asti. Sitten harjoituksiin, ja sitten taas takaisin tietokonepelin ääreen neljään asti iltapäivällä, Pirlo muistelee.

Hän sanoo ettei osaa kertoa konsolilla pelaamiensa otteluiden määrää, mutta niitä joskus kokeillutkin tietää, että miehen oma arvio vaikuttaisi olevan turhan maltillinen.

– Karkeasti arvioiden sen täytyy olla ainakin nelinkertainen määrä tosielämän otteluihin verrattuna.

Seurakaveri Nestan kanssa virtuaalipelit olivat täynnä adrenaliinia.

– Minä olin Barca, ja niin oli ”Sandrokin”. Barca vs Barca. Ensimmäiseksi valitsin nopeimman pelaajan, Samuel Eto’on, ja silti lopulta hävisin useimmat peleistä. Suutuin ja paiskoin ohjaintani, kunnes kysyin Sandrolta uusintapeliä. Ja sitten hävisin taas.

Myös tosielämässä Pirlo paljastaa hinkuneensa kovasti Barcaan – ja myös Pep Guardiola olisi hänet sinne palavasti halunnut. Aiheesta lisää täällä.