Pep Guardiola halusi Andrea Pirlon Barcelonaan – ”Sinä olisit kirsikka kakussa”

© Kuva: Getty Images

Juventuksen ja Italian maajoukkueen supertähti Andrea Pirlo julkaisi viime vuonna omaelämäkertansa. Kirja julkaistiin tänään Englannissa nimellä ”I Think Therefore I Play”. Pirlo paljastaa värikkäästi kirjoittamaansa teoksessa muun muassa, kuinka innokas Pep Guardiola oli hankkimaan taituria Barcelonaan.

Guardiola kutsui Pirlon toimistoonsa elokuussa 2010 italialaisen silloisen seuran AC Milanin hävittyä juuri rankkareilla Barcelonalle perinteisessä Gamper Cup -harjoitusturnauksessa. Zlatan Ibrahimovic oli tuolloin median huomion keskipisteenä kerrottuaan avoimesti huonoista väleistään Guardiolan kanssa.

– Punaviini pöydällä oli hyvä alku, mutisin itsekseni. Onneksi maailman kadehdituin valmentaja ei kuullut minua, Pirlo kirjoittaa Guardianin julkaisemassa otteessa kirjasta.

Apu AC Milanin taivuttelussa oli tarpeen

– Guardiola alkoi kertoa minulle Barcelonasta. Hän sanoi sen olevan oma maailmansa. Täydellinen kone, joka keksi itse itsensä.

”Me tarvitsemme sinua täällä, Andrea”, Pirlo kirjoittaa Guardiolan sanoneen suoraan. ”Me olemme jo vahvoja, mutta sinä olisit kirsikka kakussa. Etsimme keskikenttäpelaajaa jakamaan vastuuta Xavin, Andrés Iniestan ja Sergio Busquetsin kanssa, ja se pelaaja olet sinä. Sinulla on kaikki Barcelonan vaatimat ominaisuudet, yksi aivan erityisesti – sinä olet maailmanluokkaa”.

Pirlo kertoo kuunnelleensa Guardiolan puheita yllättyneenä, mutta haltioituneena puolen tunnin ajan. Lopulta hän kertoo Guardiolan sanoneen haluavansa ostaa Pirlon heti. Seura oli jo saanut AC Milanilta kieltävän vastauksen, mutta Barcelona ei luovuttaisi. Milanin taivuttamisessa Pirlon apu olisi tervetullutta.

”Sinun on pakko tulla tänne, Andrea. Olen aina pitänyt sinusta pelaajana. Haluan valmentaa sinua”, Guardiolan taivuttelu jatkui.

”Olisin ollut onnekas Guardiolan valmennuksessa”

Pirlo palaa kirjassaan intohimoiseen PlayStation-harrastukseensa – jota hän pelasi lähes poikkeuksetta Barcelonan joukkueella – ja tunnustaa, että olisi siirtynyt Barcelonaan vaikka nelinkontin ryömien.

Pirlo kuvailee tuntemuksiaan koko maailman tietäessä Zlatanin lähtöhaluista, mutta hänen pitäessään itsellään Guardiolan taivuttelupuheet. Siirtoa ei koskaan nähty, sillä Silvio Berlusconi ja AC Milan eivät tähdestään luopuneet.

– Olisin ollut onnekas Guardiolan valmennuksessa, koska hän todella jättää leimansa joukkueisiinsa. Hän rakentaa niitä, muovaa niitä, ohjaa niitä, neuvoo niitä ja ravitsee niitä. Hän vie joukkueensa uudelle tasolle, tavallisen jalkapallon tuolle puolen.

– Ibrahimovic luuli pilkkaavansa Guardiolaa kutsuessaan häntä ”filosofiksi”, mutta kun ajattelen asiaa, se oli itse asiassa kohteliaisuus, Pirlo pohdiskelee.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.