Timo Furuholmin ja Kristian Kojolan seura Hallescher FC ei saanut lisenssiä Saksan kolmosbundesliigaan vielä ensimmäisellä tarkastuskierroksella. Seuran talous ei ole siinä kunnossa, että lisenssiä voitiin myöntää.

Hallen suunnittelemasta 5,5 miljoonan euron budjetista puuttuu vielä 400 000 euroa. Kassavaje johtuu Kickerin mukaan ensisijaisesti syksyisen tulvakatastrofin aiheuttamista lisäkuluista. Jo pelkästään seuran juniorien harjoituskeskukselle aiheutuneista vahingoista koitui 800 000 euron tappiot.

Hallescher FC teki vielä viime kaudella positiivisen taloustuloksen, mutta nyt se joutuu hikoilemaan lisenssin saadakseen. 400 000 euron aukkoa pyritään tilkitsemään seuran toivomilla tulva-avustuksilla.

– Tämä on meille todella iso haaste, Hallen manageri Ralph Kühne kommentoi.

Saksan jalkapalloliitto pyytää lisenssihakemusten käsittelyssä lisäselvityksiä kaikkiaan 11 kolmosbundesliigan seuralta. Useimpien kohdalla kyse on pikkujutuista, mutta Osnabrückin, Duisburgin ja Hallen ongelmat ovat vakavampia.

Kymmenen maalia tällä kaudella tehneen Timo Furuholmin sopimus Hallen kanssa kattaa myös ensi kauden. Toppari Kristian Kojolan sopimus päättyy kesäkuussa.