Tiedätkö miksi Inter-kapteeni Henri Lehtosen lempinimi on Pänä?

© Kuva: Juha Tamminen

Turkulaiset kotimaisen jalkapallon ystävät tuntevat laajasti FC Interin kapteenin Henri Lehtosen lempinimellä Pänä. Mutta mitä on nimen taustalla?

– Sillä on aika pitkä historia, Nappulaliigasta asti. Se lähti aikoinaan lempinimestä Pätkis, kun nuorempana tuli ennen peliä syötyä aika paljon Pätkis-patukoita, Lehtonen naurahtaa.

– Siitä se on pikkuhiljaa muokkautunut Pänäksi. Olin nappulana tosi pienikokoinen, ja jollain murteella pänä ilmeisesti tarkoittaa pätkää henkilöä, turkulaisessa kaupunginosajoukkueessa Aunelan Nappuloissa futiksen aloittanut Lehtonen kertaa.

Paluumuuttaja ”Masse” laulaa kopissa

Perusturkulainen Lehtonen sai täksi kaudeksi pukukoppiin tuttuja naamoja, kun Mika Ojala, Mathias Lindström ja Joni Aho palasivat sinimustaraitapaitaan. Mitä trio toi mukanaan uusvanhaan pukukoppiin?

– Hyvää henkeä kaikki omalla tavallaan ja persoonallaan. Helpoin on tietysti puhua Lindströmistä, koska hän on sellainen suupaltti ja aikamoinen väriläiskä, joka hauskuuttaa päivästä toiseen.

– Ojala on myös aikamoinen velikulta, hänellä on kaikenlaisia kivoja juttuja. Kiiko (Aho) taas on rauhallisempi, mutta tuo oman panoksensa hänkin koppiin.

Voitko kertoa esimerkkejä ”Masse” Lindströmin hauskuutuksesta?

– Sieltä tulee kaikennäköistä laulelua ja levotonta juttua, joka naurattaa joitain enemmän ja joitain vähemmän. Kaikkea en uskalla tässä paljastaa, eikä kaikki ehkä ole ihan lasten kuultavaa, Lehtonen nauraa.

Pekka Mäntylä

Twitter: @pjmant


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!