Tim Sparvin edustama Greuther Fürth pelaa perjantaina elintärkeän ottelun seuran mahdollista Bundesliiga-nousua ajatellen, kun se saa vastaansa kotikentälleen 1860 Münchenin.

Sparvin viime viikot ovat sujuneet vaihtopenkillä, mutta nyt maajoukkuemies saa vastuuta tärkeässä paikassa. Hän on Fürthin avauskokoonpanossa ensimmäisen kerran sitten maaliskuun 21. päivän.

– Pelaamme 4-4-2 –systeemillä. Saan oman paikkani keskikentän keskeltä. Viime viikot ovat olleet henkilökohtaisesti hieman hankalia, mutta sellaista jalkapallossa joskus tapahtuu. On kiva saada taas peliaikaa, iloitsee SuomiFutis-sivuston Fürthistä tavoittama Sparv.

Sparv on aloittanut penkillä viisi viimeistä 2. Bundesliigan ottelua.

Fürthin vastustaja on sarjassa vasta sijalla kymmenen.

– Jos peli menee halutusti, pitää sarjataulukossakin nähtävä ero näkyä kentällä. Meillä on mahdollisuus nousta, mikä pitää näkyä energiana kentällä. Pyrimme pitämään palloa ja silti etenemään koko ajan kohti maalia, että saisimme luotua paikkoja. Viime pelissä emme saaneet luotua niitä kovin paljoa, ennakoi Sparv.

2. Bundesliigaa on jäljellä kolme kierrosta, ja Fürth on kiinni toisessa nousijan paikassa. FC Köln on jo varmistanut nousunsa, ja Fürth on tällä hetkellä pisteen edellä sarjakolmosta Paderbornia, jonka kanssa se pelasi viime sunnuntaina tasan.

– Kolme peliä on jäljellä, ja on mahdollista, että niistä vaaditaan kolme voittoa. Kotikentällä on mennyt hyvin viime viikkoina. Meillä on hyvä mahdollisuus voittaa.

Fürthin kaksi viimeistä vastustajaa ovat liigajumbo Cottbus ja toistaiseksi seitsemäntenä oleva Sandhausen. Sekä pelaajat että kannattajat odottavat äitienpäivää ja 2. Bundesliigan loppua malttamattomina.

-Aika tuntuu vähän pitkältä. Haluaisimme, että kaikki olisi jo ohi, ja tietäisimme, mitä oikeasti tapahtui ja pääsemmekö Bundesliigaan. Kaikki odottavat, että saisi mennä jo kentälle, fiilistelee Sparv.

Kannattajien kevääseen saattaa lisämakeutta tuoda maan pääsarjan häntäpään tilannekin.

– FC Nürnberg on putoamassa Bundesliigasta, ja se on perinteisesti ollut isoin seura tällä alueella. Fürth ja Nürnberg olisivat siis vaihtamassa paikkaa, ja se olisi kannattajille hienoa, että Fürth olisi isoin seura tällä alueella, sanoo Sparv.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen