Itävallan jalkallopiireissä kiehuu Wienin derbyn alla. HJK:hon palanneen Markus Heikkisen pitkään kipparoiman Rapid Wienin kannattajat pahoinpitelivät paikallisvastustaja Austria Wienin hyökkääjän Valentin Grubeckin sairaalakuntoon.

Noin 15 naamioitunutta Rapid-kannattajaa hyökkäsi 19-vuotiaan Grubeckin kimppuun torstai-iltana pidettyjen harjoitusten jälkeen. Grubeck sai rajuja kolhuja ja ruhjeita selkäänsä ja rintakehäänsä. Perjantaina tehtävissä sairaalatutkimuksissa on määrä selvittää, saiko nuorukainen päällekarkauksessa lisäksi myös polvivamman.

Der Spiegel -lehden mukaan Wienin poliisi on pidättänyt pahoinpitellystä yhden epäillyn. Tapauksen seurauksena sunnuntaina pelattavan derbyn turvatoimia kiristetään merkittävästi. Samoin järjestyksenpitotoimia nostetaan perjantaiseen amatöörijoukkueiden otteluun samojen seurojen välillä.

– Vaikka tapahtumien tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa, Rapid Wien haluaa jälleen korostaa, että kaikenlainen väkivalta faneja, pelaajia ja johtohenkilöstöä kohtaan on äärimmäisen tuomittavaa eikä missään olosuhteissa hyväksyttävää, Rapid Wien vastasi tiedotteessaan.

Valentin Grubeck ei ole saanut peliminuutteja Itävallan pääsarjassa, vaan on viettänyt kauden Austria Wienin reservijoukkueessa. Uefa Youth League -otteluissa hyökkääjä on viimeistellyt kolme osumaa, joista kaksi Atlético Madridia vastaan. Grubeck onnistui maalinteossa myös marraskuussa Suomea vastaan pelatussa alle 19-vuotiaiden maaottelussa.