Yllätysnimi ehdolla Saksan MM-joukkueeseen – ujosteli paidanvaihtoa Real Madrid -pelaajien kanssa

© Kuva: Getty Images

Saksan maajoukkueen ongelmallisimmasta pelipaikasta puhuttaessa moni mainitsee ensimmäisenä vasemman laitapuolustajan tontin. Hamburger SV:n kokenut Marcell Jansen ei herätä suurta luottamusta ja Borussia Dortmundin Marcel Schmelzer on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista.

Takavuosien maajoukkuekapteeni Lothar Matthäus ehdottaakin joukkueelle varsinaista jokerikorttia, Schmelzeriä kauden aikana tuurannutta Erik Durmia. 21-vuotias Durm pelasi ensimmäisen bundesliigaottelunsa vasta elokuussa eikä miehen cv:stä löydy vielä ainuttakaan A-maaottelua. Ensimmäisen nuorten maaottelunsakin Durm pelasi vasta viime syksynä.

Kokemattomuudestaan huolimatta Durm on pelannut ennakkoluulottomasti. Viikon sisällä hän pisti taskuunsa niin Real Madridin Gareth Balen kuin Bayern Münchenin Arjen RobbeninkinMies voitti valtaosan kaksintaisteluista molempia vastaan.

– Durm nollasi Balessa ja Robbenissa kaksi maailmanluokan pelaajaa. Se kertoo hänen korkeasta pelillisestä tasostaan. Minusta hän näyttää myös nopeammalta kuin esimerkiksi Schmelzer, Matthäus kuvaili Bildille.

Vielä viime kaudella hyökkääjän tontilla

Ehkä kaikkein merkillisintä Durmin nopeassa urakehityksessä on, että vielä viime kesään asti miehen pelipaikka oli hyökkäyksessä. Vasta Dortmund-luotsi Jürgen Klopp teki Durmista laitapuolustajan.

Vaikka nuorukainen pelasi kauden aikana seitsemän Mestarien liiga -ottelua, ei menestys ole noussut hattuun. Durm myöntää ujostelleensa pelinjälkeistä paidanvaihtoa Real Madridin tähtien kanssa.

– Enhän minä tiedä, tunteeko heistä edes kukaan minua, Durm kommentoi vaatimattomasti.

Dortmundin miehillä kysyntää puolustuslinjassa

– Uskon vahvasti, että (maajoukkueen päävalmentaja) Joachim Löw valitsee sekä Durmin että Dortmundin oikean laitapakin Kevin Grosskreutzin MM-kisoihin. Kaikki muut vaihtoehdot Philipp Lahmia lukuun ottamatta olisivat hätäratkaisuja, Lothar Matthäus jatkoi kehujaan.

Dortmund-luotsi Jürgen Klopp ei halunnut ottaa kantaa Matthäusin ehdotukseen, mutta yltyi myös kehumaan nopean läpimurron tehnyttä Durmia.

– En ylläty siitä, että hänen nopea kehityksensä pistää miettimään. Hän ei ole vielä lähelläkään potentiaalinsa kattoa. Nimesimme hänet kokoonpanoomme Realia ja Bayernia vastaan epäröimättä hetkeäkään, Klopp toteaa Der Westen -lehden sivuilla.

Myös tiistai-illan Saksan Cupin välieräottelussa Wolfsburgia vastaan Erik Durm on Dortmundin avauskokoonpanossa.