Sarjakärki MYPA antoi Veikkausliigan maanantaikierroksella hienon näytön henkisestä lujuudestaan. Vierasjoukkue Jaro siirtyi Ilja Vaganovin ja Johan Brunellin maaleilla 2-0 -johtoon jo ennen avausjakson puoltaväliä, mutta Antti Muurisen valmentama MYPA tuli toiselle puoliajalla uudestaan syntyneenä.

Ensin tauolla sisään otettu Dawda Bah toi kotijoukkueen tasoihin alle kymmenessä minuutissa. 62. peliminuutilla Stefano viimeisteli loppulukemiksi 3-2 ja niin MYPA jatkaa sarjakärjessä ennen HJK:ta. Jaro putosi helsinkiläisten taakse kolmanneksi.

Kauden synkimmässä loukkaantumiskierteessä ollut Vaasan Palloseura koki jälleen kovan takaiskun. Nyt loukkaantui joukkueen selkäranka, ykkösvahti Henri Sillanpää. Tilalle tullut Janne Henriksson selvisi kuitenkin takaiskuitta, sillä vierasjoukkue KuPS:in ainokaisen viimeisteli Admir Catovic vielä Sillanpään taakse. VPS:n tasoitusmaalista kymmenisen minuuttia ennen loppua vastasi Jordan Seabrook.

Valmentajanvaihdoksesta selvästi piristynyt HJK haki Rovaniemeltä kolmannen peräkkäisen voittonsa. Ottelun ainoa maali merkittiin RoPS-toppari Ndukaku Alisonin omaksi maaliksi.

Ahvenanmaalla kahden taiturin näytös

Maarianhaminassa nähtiin tasokas ottelu IFK Mariehamnin ja Inter Turun välillä. Tahtipuikkoa pelissä heiluttivat kotijoukkueen Petteri Forsell ja vieraiden Mika Ojala. Kaksi taituria, jotka ovat monen mielestä liian hyviä Veikkausliigaan.

Ottelun avausosumasta vastasi komealla vedolla Mika Ojala. Amos Ekhalie toi kotijoukkueen kuitenkin tasoihin juuri ennen taukoa. IFK:n maalitykki Luis Solignac vastasi johtomaalista Forsellin näyttävästä esityöstä ennen kuin Kalle Kauppi toi vieraat jälleen tasoihin.

Espoossa FC Honka puristi niukan 1-0 -voiton FC Lahdesta. Antti Mäkijärven rangaistuspotkusta Lahti vielä selvisi Henrik Moisanderin torjuttua vedon. Fulhamista lainattu Josh Pritchard toi kuitenkin Hongalle tärkeät sarjapisteet.

Veikkausliigan jumbofinaalissa nuorekas TPS otti SJK:sta kauden toisen voittonsa. Molemmat maalit syntyivät avausjaksolla. Onnistujia olivat Igor Jovanovic ja Wayne Brown. Ennen tätä päivää TPS-pelaajista ainoastaan Brown oli onnistunut maalinteossa.

Honka-Lahti 1-0 (0-0)
IFK Mariehamn-FC Inter 2-2 (1-1)
MYPA-Jaro 3-2 (0-2)
RoPS-HJK 0-1 (0-0)
TPS-SJK 2-0 (2-0)
VPS-KuPS 1-1 (0-1)