Yllätysjoukkue nousemassa Bundesliigaan, Huuhkaja-peluri kiinni nousukarsintapaikassa

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!

Suosikkijoukkueet pitivät pintansa Saksan Kakkosbundesliigan viimeistä edellisellä kierroksella. Koko sarjan kärkinelikko voitti omat ottelunsa, joten muutoksia ei kärjen osalta tänään saatu.

Sarjanousunsa jo aiemmin varmistanut perinteikäs 1. FC Köln kukisti viimeisessä kotiottelussaan hampurilaisen St. Paulin selvänumeroisesti maalein 4-0 ja antoi tyylikkään päätöksen paikalle saapuneille faneilleen.

Sarjan kakkospaikassa on puolestaan tiukasti kiinni yllätysjoukkue SC Paderborn, joka on lähellä nousta ensimmäistä kertaa historiansa aikana Saksan pääsarjaan. Paderborn johtaa kolmantena olevaa Greuther Fürthiä ennen päätöskierrosta kahden pisteen erolla. Tänään se kaatoi Erzgebirge Auen maalein 2-0.

Noustessaan Paderbornista tulee Bundesliigan historian 53. joukkue. Pienellä budjetoilla operoivan Paderbornin olisi tuskin kukaan uskonut pelaavan noususta. Joukkueesta ei löydy ainuttakaan kunnon nimimiestä ja se pelaa kotipelinsä vain 15 000 katsojaa vetävällä Benteler-Arenalla. Huuhkajien puolustaja Jukka Raitala pelasi Paderbornissa lainalla kauden 2010-2011.

Sarjassa kolmantena jatkaa Huuhkajien keskikenttämiehen Tim Sparvin edustama SpVgg Greuther Fürth, joka rökitti sarjajumbo Cottbusin vieraissa peräti 6-0. Sparv seurasi koko pelin vaihtopenkiltä.

Viime kaudella Bundesliigasta pudonnut Fürth pääsee näin todennäköisesti pelaamaan noususta Bundesliigaan. Nousukarsinnoissa joukkue kohtaa joko Hamburger SV:n, Nürnbergin tai Eintracht Braunschweigin. Mahdollisuuksia toki Paderborninkin ohittamiseen vielä on, päätöskierroksen tuloksista riippuen.

Viimeisellä kierroksella Paderborn kohtaa kotikentällään kovakuntoisen VfR Aalenin. Greuther Fürth isännöi Sandhausenia ja Kaiserslautern matkustaa Fortuna Düsseldorfin vieraaksi. Sarjan päätöskierros pelataan ensi sunnuntaina.

Kaiserslauternin nousu sarjan kolmoseksi edellyttäisi omaa voittoa, Greuther Fürthin tappiota sekä keskinäisen maalieron kääntymistä Kaiserslauternin kannalle. Tällä hetkellä Fürthin maaliero on neljä maalia Kaiserslauternin vastaavaa parempi.

Joel Pohjanpalolla mahtava jäähyväisottelu

Alexander Ringin Kaiserslautern otti niin ikään murskavoittoon. Se jyräsi kotonaan putoamista vastaan taistelevan Dynamo Dresdenin maalein 4-0. Ring pelasi ottelussa 85 minuuttia. Nousua tavoitellut Kaiserslautern on silti yhä kolmen pisteen päässä Greuther Fürthistä, joten sille on jäämässä luu käteen.

Joni Kauko pelasi täydet minuutit FSV Frankfurtin keskikentällä joukkueen pelattua maalittoman tasapelin putoajan paikalla olevan Arminia Bielefeldin vieraana. FSV on 18 joukkueen sarjassa sijalla neljätoista.

Kierroksen ehdoton suomalaisnimi oli kuitenkin VfR Aalenin Joel Pohjanpalo. Nuori suomalaishyökkääjä hyvästeli Aalenin kotiyleisön kahdella osumalla Aalenin kaataessa Union Berlinin maalein 3-0. Ensi kaudeksi 19-vuotias suomalainen siirtyy saman sarjan Fortuna Düsseldorfiin. Aalen on sarjassa sijalla 9 ja Pohjanpalolle maaleja on kertynyt kauden aikana neljä.

[Uutista päivitetty huomattavan paljon klo 18.44. Sarjaa on pelaamatta vielä yksi kierros, toisin kuin alun perin kirjoitimme. Sarjatilanteet ja aikamuodot päivitetty vastaamaan totuutta.]

Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!