Meksikon maajoukkue oli jo erittäin lähellä kovaa päänahkaa MM-kisojen neljännesvälierässä, mutta Hollanti nousi muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua ensin tasoihin ja lopulta voittoon 2-1-lukemin.

Meksiko meni johtoon toisen jakson aluksi, kun Giovani dos Santos ampui yllättäen puolustajien keskeltä kaukovedon Hollannin maaliin 48. minuutilla.

Hollannin toppari Stefan de Vrij oli lähellä tasoittaa 57. minuutilla. Hän puski terävästi kulmapotkukeskityksestä, mutta Brasiliankin aiemmin nollannut Meksikon maalivahti Guillermo Ochoa teki upean reaktiotorjunnan ja pallo kimposi tolpasta takaisin kentälle.

Ennakkosuosikki piti kuin pitkin pintansa

Meksiko näytti jo selviytyvän voittajaksi vaikka Hollanti loi jatkuvaa painetta. Hollanti sai kuin saikin ensin tasoituksen. Kulmapotku puskettiin taakse, mistä Wesley Sneijder pommitti upean vedon voimalla alakulmaan 88. minuutilla.

Meksikon peli mureni lopullisesti, kun Arjen Robben sai hankittua Hollannille rankkarin lisäajalla. Meksikon kapteeni Rafael Marguez polkaisi kömpelösti vastustajan kumoon eikä tuomarilla ollut vaihtoehtoa.

Rankkarin ampui sisään aiemmin vaihdosta kentälle tässä turnauksessa ensi kertaa tullut Klaas-Jan Hunterlaar.

Peliaikaa oli enää vain pari minuuttia jäljellä eikä lisää osumia nähty, joten Hollanti jatkaa turnauksen puolivälieriin.