Saksa kaatoi Portugalin F-lohkon avauspelissä suvereenin esityksen jälkeen lukemin 4-0 (3-0). Portugalin pyristely katkesi jo oikeastaan puolustaja Pepen ulosajoon 0-2-tilanteessa ja loppu oli Saksan tasaista jyräystä.

Saksan avausmaalin teki Thomas Müller rangaistuspotkusta 12. minuutilla, kun Portugalin pakki Joao Pereira repi Mario Götzen nurin rankkarialueella. Tilanne syntyi Saksan oivan yhden kosketuksen syöttökuvion päätteeksi, kun Götze pystyi vielä pyörähtämään irti vartijastaan ollen jo nokikkain maalivahdin kanssa.

Ennen maalia Saksan Sami Khediralla oli jo loistopaikka, kun Portugali-vahti Rui Patricio avasi surkeasti pallon keskelle. Saksalaisen laukaus suoraan liikkuvaan palloon meni niukasti ohi takanurkasta.

Saksa tuplasi johtonsa, Pepen hölmöily lopetti pyristelyn

Saksa hallitsi peliä lähes mielin määrin ja iski jo toisen osumansa puolen tunnin pelin jälkeen kulmapotkun seurauksena Mats Hummelsin puskusta.

Seuraava merkittävä tilanne oli Pepen hölmö punainen kortti. Mies ärtyi Müllerille, joka korosti vastustajan käden osumista heittäytymisellä. Pepe kävi puskemassa maassa istunutta saksalaista ja sai oikeutetusti suihkukomennuksen.

Avausjakson lisäajalla Müller ampui jo Saksan kolmannen pilkun kohdalta Portugalin puolustuksen keskeltä.

Müller kruunasi iltansa hattutemppuun

Toisella jaksolla ensin Mesut Özillä oli yksin läpi -paikka ja myöhemmin Mario Götze pääsi vapaasti ampumaan, mutta tilanteet kilpistyivät maalivahtiin ja puolustuksen blokkaukseen.

Lopussa Müller ampui maalivahdin torjunnasta irtopallon maaliin hattutempun merkiksi. Näihin 4-0-lukemiin ottelu lopulta päättyikin.

Molemmille huolia loukkaantumisista

Molemmat joukkueet menettivät pelaajiaan loukkaantumisten vuoksi. Saksan toppari Hummels teloi polvensa noin varttia ennen loppua ja joutui vaihtoon. Dortmund-puolustaja laskeutui puskutilanteesta huonosti. Mies kannettiin tuettuna pois kentältä. Tilanne näytti vakavalta ja miehen polvi oli verillä.

Portugalilta hyökkääjä Hugo Almeida avausjaksolla sekä laitapakki Fabio Coentrao toisella jaksolla jättivät kentän ennen aikojaan loukkaantumisten vuoksi. Almeidalla kyseessä ilmeisesti reisivamma ja Coentrao piteli nivustaan.

Lohkon joukkueista USA ja Ghana avaavat turnauksensa yöllä klo 01.00 alkavassa ottelussa.