Yksi Eurooppa-liigan karsintoja pelaavista suomalaisista on Norjan liigaa johtavan Molden keskuspuolustaja Joona Toivio. Molde kohtaa torstaina vieraissa slovenialaisen Gorican, jonka se voitti karsintojen toisen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa kotonaan 4-1.

– Haluamme jatkoon, joten haemme jatkopaikan. Kun pelaamme niin hyvin kuin osaamme, niin voimme päästä lohkovaiheeseen. Se on yksi kauden isoista tavoitteistamme, kertoo Toivio HuippuFutis-sivuston haastattelussa.

Yhdeksällä pisteellä Norjan liigaa johtavan Molden riveissä viime otteluissa hyvin vastuuta saanut Toivio on yksi pelaajista, joka tavoittelee avauskokoonpanon paikkaa Niklas Moisanderin vierestä Juhani Ojalan ja Tero Mäntylän kanssa.

– Se on hyvä asia joukkueelle ja valmentajalle, että on varaa valita. Kaikki kolme olemme erityyppisiä toppareita, joten voimme käyttää eri vastustajia vastaan eri toppareita.

Toivion ajatuksia sarjakaudesta, maajoukkueesta ja Eurooppa-liigasta tarkemmin HuippuFutis-sivuston erikoishaastattelussa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen