Huuhkajat aloittaa EM-karsinnan – avausvastuksella Euroopan mestari valmentajana!

© Kuva: Getty Images

Huuhkajat aloittaa EM-karsintansa kohti vuoden 2016 Ranskassa pidettäviä kisoja ottelulla Färsaaria vastaan sunnuntaina. Kamppailu pelataan saarivaltion pääkaupungissa Torshavnissa.

Färsaaret on Tanskalle kuuluva itsehallinnollinen alue. Väkiluku on hieman alle 50 000 eli jotakuinkin Kokkolan, Mikkelin tai Kotkan kokoinen.

Färsaaret on FIFA:n rankingissa Euroopan kolmanneksi heikoimmin sijoittunut maa ollen sijalla 183. Huuhkajat on tuoreimmassa rankingissa sijalla 55.

Vuoden 2014 MM-kisojen karsinnassa Färsaaret saalisti 10 ottelusta vain yhden pisteen kotitasapelillä Kazakstania vastaan. Lohkon muut joukkueet olivat Saksa, Ruotsi, Itävalta ja Irlanti.

Päävalmentajalla pitkä ja menestyksekäs pelaajaura

Färsaarien maajoukkuetta on luotsannut vuodesta 2011 tanskalainen Lars Olsen, jolla on vankka kokemus Tanskan pääsarjaseuroista sekä pelaajana että valmentajana. Hän pelasi myös ulkomailla Turkissa, Belgiassa ja Sveitsissä.

Olsen pelasi Tanskan maajoukkueessa 84 ottelua vuosina 1996-1996. Hän toimi Tanskan kapteenina joukkueen voittaessa Euroopan mestaruuden vuonna 1992.

Valmentajana Olsenin paras saavutus on Tanskan cup-voitto Randersin luotsina.

Pelaajia Skotlannin ja Tanskan pääsarjoista

Färsaarten nykyisen pelaajiston runko tulee kotimaan sarjaa edustavista pelimiehistö. Maalivahti Gunnar Nielsen pelaa Skotlannin Motherwellissä.

Kuusi pelaajista harjoittaa ammattiaan Tanskassa pääsarjassa tai alemmilla sarjatasoilla ja pari Norjassa kakkos- ja kolmostasoilla.

Suomen ja Färsaarien lisäksi tässä karsintalohkossa pelaavat myös Kreikka, Unkari, Romania ja Pohjois-Irlanti.