FC Lahdessa päättyneellä Veikkausliigakaudella pelannut keskikenttäpelaaja Matti Klinga siirtyy Klubiin. Klingan ja HJK:n välinen sopimus kattaa kaudet 2015-2016.

Klinga pelasi päättyneellä kaudella 23 ottelua, joissa syntyi kolme maalia ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Urallaan Klinga, 19, on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 71 Veikkausliigaottelua.

Klinga on osoitti Lahdessa jo debyyttikaudellaan 2012 pystyvänsä pelaamaan isossa roolissa keskikentän keskustassa. Tälläkin kaudella Klinga oli yksi Lahden kantavia voimia, vaikka loppukausi menikin pilalle loukkaantumisen takia.

– Matti on yksi ikäluokkansa nuorista suomalaisista lupauksista ja olemme todella tyytyväisiä saadessamme hänet HJK:n riveihin. Tämä on eittämättä yksi iso askel hänen uralleen ja uskon että tämä sopimus on merkittävä molemmille osapuolille, HJK:n urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnio kommentoi seuran kotisivuilla.

– Hän on nuori ja kehittyväinen pelaaja, joka tuo HJK:n joukkueeseen taitoa, pallovarmuutta ja pelaavuutta. Hän on taitava nykysukupolven jalkapalloilija, joka on todella hyvä pallon kanssa. Meidän peli saa Matin tulon myötä uusia ulottuvuuksia.

FC Reippaan kasvatti on edustanut urallaan juniorina myös HIFK:ta ja PK 35:ta, joten Klubi ei suinkaan ole nuoren miehen ensimmäinen seura pääkaupunkiseudulla.

Klinga oli yksi nimistä, jotka nostimme aiemmin syksyllä potentiaalisiksi ulkomaille siirtyjiksi. (uutinen). Nyt mies otti suurimman askeleen, mitä kotimaassa voi tehdä ja saa pari kautta aikaa kypsyä ennen mahdollista seuraavaa porrasta.


Kaikki HJK-uutiset, Eurooppa-lohkon tilanteen ja otteluohjelman löydät HJK-erikoissivultamme.