Surkeaa Bundesliiga-kautta pelaavan Borussia Dortmundin yllä on suuret uhkakuvat siitä, että joukkueen avainmiehet pakenevat muille maille kauden päätyttyä hakemaan uutta kipinää urilleen.

Muun muassa Marco Reus on ollut alituisten siirtohuhujen kohteena. Nyt myös laitapakki Marcel Schmelzer on italialaislehden Gazzetta dello Sportin mukaan Juventuksen kiikarissa.

Italialaiset pohtivat jopa miehestä tarjouksen tekemistä tammikuussa. 26-vuotias peluri on pudonnut pelipaikkansa kakkosvaihtoehdoksi Erik Durmin, 22, taakse.

Klopp ohjaa laivaa, mutta kuinka pitkään?

Koko Dortmundin tulevaisuus on pimennossa ja paljon riippuu siitä, jatkaako päävalmentaja Jürgen Klopp seuran peräsimessä kuinka kauan. Hän nosti seuran huippumenestykseen viime vuosien aikana, mutta nyt alakulolle ei näytä tulevan loppua.

Dortmund sentään voitti viime viikonloppuna Bundesliigassa ja nousi jumbosijalta neljä sijaa ylöspäin. Kuitenkin 14 pisteen saldo yhtä monesta ottelusta on todella kehno saavutus.

Mestarien liigassa seura on porskuttanut voittaen neljä peliä viidestä. Joukkue varmistaa lohkon voiton tasapelilläkin tänään Anderlechtiä vastaan kotikentällä.

Tappiokin riittää Dortmundille lohkovoittoon, mikäli Arsenal ei voita omaa peliään Galatasarayta vastaan.