Oslon kupeessa majaansa pitävä Stabaek, joka sijoittui viime kaudella Norjan pääsarjassa yhdeksänneksi, harjoittelee koko talvikauden ulkokentällä. Sarja alkaa maaliskuun lopussa, joten tammikuun alussa pre-seasonin aloittava joukkue on lähes kolme kuukautta säiden armoilla.

Tämä ei kuitenkaan huoleta suomalaispuolustaja Ville Jalastoa, joka aloittaa toisen täyden kautensa seurassa.

– Meillä ei ole omaa treenikeskusta, mutta stadionimme vieressä on aivan uusi lämmitettävä tekonurmi. Pukukoppimme sijaitsee stadionilla, ja siitä on kävelymatka niin kentälle kuin SATS-ketjun kuntosalille, jota käytämme oheisharjoitteluun. Lisäksi lähellä on vajaamittainen halli, jossa on tosin kulunut ja vanha alusta. Sitä käytämme vain hätätapauksissa, kun sää ei salli harjoittelua ulkona, Jalasto kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Lähellä sijaitsevilla kilpailijoillamme Lilleströmillä ja Vålerengalla on omat täysimittaiset ja modernit hallit, mutta uuden ulkotekonurmen myötä meidänkin tilanteemme on hyvä.

Kotimaisemissa harjoittelun lisäksi joukkue käy yhdellä tai kahdella ulkomaanleirillä.

– Käymme Espanjassa La Mangassa, kuten norjalaiset joukkueet yleensäkin. Toivottavasti yhdysvaltalainen valmentajamme Bob Bradley veisi meidät myös kotimaahansa harjoittelemaan. Se olisi kiva piristysruiske pitkälle talvikaudelle, Jalasto toivoo.

Kim Sanden