Teemu Tainion pelit on pelattu keskikenttämiehen ilmoitettua lopettamisestaan lauantaina. Pari vuosikymmentä senioritasolla pelannut Tainio koki urallaan melkoisesti loukkaantumisia, mutta aina pelikunnossa ollessaan hän pelasi huipputasolla.

Entinen Huuhkajapuolustaja Toni Kallio suitsuttaa vanhaa huonekaveriaan.

– Isot respectit monivuotiselle kämppikselle, monta reissua yhdessä koettu, Kallio miettii SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Teemulla oli hieno ura, yksi Suomen merkittävimmistä koko meidän jalkapallohistoriassamme.

[nosto tasoitus=”oikea”]Teemulla oli hieno ura, yksi Suomen merkittävimmistä koko meidän jalkapallohistoriassamme.[/nosto]Kallio muistuttaa, että Tainio ei ”vain mennyt” ulkomaille, vaan kulki omaa tietään ja menestyi hienosti.

– Hän oli esimerkki monelle, sillä hän lähti todella nuorena maailmalle ja pärjäsi. Teemu teki pitkän uran Ranskassa, silloin ihan huippujoukkue Auxerressa. Teemu Tainio oli huipulla oikeastaan koko uransa ajan, Kallio tiivistää.

Kallio uskoo myös, että 35-vuotiaalla Tainiolla olisi ollut edelleen paljon annettavaa, jos vain paikat olisivat kestäneet.

– Teme oli aivan loistava keskikenttäpelaaja ja jos hän olisi vielä loppuvaiheessa pysynyt kunnossa, olisi pelannut vielä paljon pidempään ihan korkeimmalla tasolla, Kallio sanoo vakaasti.

Kallio nostaa esiin myös monen pelikaverin Tainiosta näkemän puolen. Pikkukepposia ja hyvää tuulta riitti pelillisen panoksen ohella muillekin jaettavaksi.

– Tyyppinä, kun Temen oppi tuntemaan, hän oli mahtava. Todellinen joukkuepelaaja – parempaa saa hakea, hymy huulilla sai olla, kun hänen kanssaan oli tekemisissä peliuralla.

Matti Heikkilä