Futsalin kakkosdivarin ennätysjoukkueen pelissä käytiin tuomarin kimppuun: ”Napattiin kurkusta kiinni”

© Kuva: Getty Images

Futsalin miesten kakkosdivarin sunnuntain ottelussa tunteet kävivät äärettömän kuumina.

Futsalin Helsingin piirin kakkosdivaria pelaavat AC Stoppi ja LPS/Kuninkaat iskivät yhteen sunnuntaina Latokartanon urheiluhallissa. Ennakkoon sarjaa johtava Stoppi oli ylivoimainen suosikki sarjan toiseksi viimeisenä majailevaa LPS:aa vastaan.

Ottelun kulku ei kuitenkaan määräytynyt odotusten mukaan. LPS johti ottelua parhaimmillaan yhdellä vaihtomiehellä pelannutta Stoppia vastaan jo 6-2, kunnes ottelussa nähtiin ikävä välikohtaus muutama minuutti ennen peliajan täyttymistä. Stopin joukkueesta ei kunnioitettu erotuomarin koskemattomuutta, vaan pelin tuomitsija joutui väkivaltaisen käytöksen kohteeksi.

SuomiFutis-sivusto tavoitti maanantaina LPS:n maalilla sunnuntaina pelanneen Janne Suvensalmen, joka toimii myös Suomen Palloliiton Helsingin piirin kilpailusihteerinä.

SuomiFutis-sivuston saamien tietojen mukaan Stopin pelaaja kävi teitä vastaan pelatussa ottelussa sunnuntaina käsiksi tuomariin saatuaan punaisen kortin. Mitä tilanteessa oikein tapahtui?

Tuomari lähti sitten siitä pois karkuun kun pääsi irti.

– Siinä oli sellainen tilanne, että meidän pelaaja riisti pallon Stopin alimmalta pelaajalta ja pääsi ohittamaan, kunnes hänet kaadettiin. Siinä oli ehkä noin 10 metriä matkaa maaliin ja tuomarin mielestä meiltä vietiin ilmainen maalintekotilanne ja hän antoi siitä punaisen kortin, Suvensalmi kertoo.

– Stopin pelaaja ei ollut samaa mieltä siitä tuomiosta. Kun tuomari tuli hänen kohdalleen, luulin, että hän läpsäisi tuomaria. Mutta ne jotka olivat lähempänä sanoivat, että tuomaria napattiin kurkusta kiinni. Tuomari lähti sitten siitä pois karkuun kun pääsi irti.

Välikohtauksen jälkeen tuomari keskeytti ottelun. Itsekin tuomarina toimivan Suvensalmen mukaan kyseessä oli normaali käytäntö.

– Meillä on annettu tuomareille ohjeet, että jos tuomariin käydään käsiksi, peli loppuu siihen. Vaikka joukkueet haluaisivat vielä pelata, se on rangaistus siitä, että sellaista käy, hän sanoo.

Voiko Stoppi joutua suljetuksi sarjasta tämän tilanteen takia?

– Kurinpidon käsittelyyn se menee ihan normaalisti. Tuomari on tehnyt raportin ja Stopilta pyydetään vastinetta. En osaa yhtään sanoa, millaista sanktiota siitä voi tulla.

Suvensalmen mukaan Stopin pelaajat alkoivat olla ottelussa väsyneitä, olihan sarjajohtajalla käytössään vain yksi vaihtomies. Pelin loppupuolen ikävää välikohtausta lukuun ottamatta kamppailu oli kuitenkin hänen mukaansa rehti taisto, eikä virheitä tehty turhan paljon.

– Ei kukaan käynyt sen lisäksi kiinni toisiinsa. Tuli jotain sellaista huutelua vastustajalta, että kyseessä on järjetön tuomio, eikä siitä voi antaa punaista. Kyllä siinä käytiin vähän sanaharkkaa.

AC Stoppi nousi hiljattain esille mediassa sen historiallisen suurinumeroisen voiton takia. Se kukisti tammikuun lopulla pelatussa sarjaottelussa PPS:n peräti lukemin 81-0, ja hakee sillä paikkaa Guinnesin ennätysten kirjasta. SuomiUrheilu-sivusto uutisoi aiemmin futsalin kestomenestyjän aikeista.

Matti Heikkilä