Hallitsevan Suomen mestarin HJK:n joukkue rakentuu pala kerrallaan. Kaksi laadukasta pelaajaa jokaiselle pelipaikalle haluava ryhmä on lähiaikoina vahvistanut joukkuettaan kahdella kovan luokan ulkomaalaisvahvistuksella.

Ensin ryhmään liittyi viime viikolla lähes 150 ottelua Englannin Championshipissä pelannut ranskalainen keskikentän pohjapelaaja Guy Moussi, 30. Tällä viikolla Klubi julkisti japanilaisen hyökkäävän keskikenttäpelaajan Atomu Tanakan, 27, sopimuksen. Tanaka on pelannut Japanin kivikovassa pääsarjassa J-liigassa lähes 200 ottelua.

Joukkueen päävalmentajan Mika Lehkosuon mukaan joukkue tarvitsee vielä kolme pelaajaa.

– Tarvitsemme vielä kaksi hyökkääjää ja toisen maalivahdin. Seurassa neljä ihmistä tekee koko ajan hartiavoimin töitä sen kanssa, että nämä positiot saadaan täytettyä. Jo lähipäivinä voi tulla ratkaisuja asian suhteen.

– Asialla on kiire, sillä tietyllä tavalla tärkeimmät palaset joukkueesta puuttuvat yhä. FC Honkaa valmentaessani havaitsin useana vuonna, että aina kun meillä oli hyvä hyökkääjä, niin menestystä tuli, Lehkosuo sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Uusia testimiehiä ei välttämättä ole tulossa, sillä Klubi havittelee sen kategorian pelaajia, että he eivät näytille tule.

– Esimerkiksi Tanakan CV on niin kova, että häntä oli turha pyytää Suomeen näytille. Täällä ei ymmärretä, kuinka kova sarja J-liiga on. Se ei pärjää Euroopan 4-5 isoimmalle liigalle, mutta on heti seuraavassa kategoriassa, Lehkosuo toteaa.

Matti Heikkilä