Mesatarien liigassa otellaan keskiviikkona taas kahden ottelun verran. Gelsenkirchenissä Schalke on kovan koitoksen edessä, kun vieraaksi astuu ei enempää eikä vähempää kuin Real Madrid.

Vuosi sitten samaisessa turnausvaihessa eli neljännesvälierässä Schalke oli täysi vastaantulija La Liga -jätin puristuksessa. Yhteismaalit kirjattiin tuolloin 9-2 Real Madridin hyväksi. Loppu on kirjattu historiaan: valkopaidat etenivät aina turnausvoittoon asti.

Bundesliigaseuran tehtävä ei tälläkään kertaa ole helppo, sillä Schalke kärsii kaiken lisäksi loukkaantumisista. Maalissa aloittaa kolmosvahti Timon Wellenreuther, joka tekee turnausdebyyttinsä.

Veskarikadon lisäksi Schalkella on lukuisia muitakin avauksen miehiä poissa. Toki myös valkopaidoilla on omat suuret loukkaantumishuolensa, kun muun muassa tähtinimi James Rodríguez on sairastuvalla.

– Valmistaudumme tähän peliin tietysti tavoitteenamme voittaa se. Tiedämme kuitenkin, että vastassamme on kova joukkue. He ovat mestareita, mutta meidän on yritettävä voittaa, Schalken valmentaja Roberto Di Matteo pyörittelee Uefan sivuilla.

Mestarien liigan pelit keskiviikkona (klo 21.45)

Basel – FC Porto
Schalke – Real Madrid