Kaudella 2010 MLS-liigassa pelannut suomalaispelaaja Toni Ståhl tällä hetkellä ilman seuraa.

Vuonna 1985 syntynyt Ståhl pelasi hyvällä menestyksellä Connecticutin yliopistojoukkueessa, jonne hän siirtyi FC Espoosta. Hyvät otteet yliopistosarjassa poikivat hänelle paikan MLS-liigan Philadelphia Unionin riveihin. MLS-liigassa Ståhl pelasi kolmantena suomalaisena Simo Valakarin ja Antti Sumialan jälkeen.

Pelit MLS-liigassa saivat kuitenkin huonon alun, kun Ståhl ajettiin kauden ensimmäisessä pelissä punaisella kortilla suihkuun. Tämän seurauksena hän joutui valmentajan epäsuosioon ja peliaika jäi vähiin.

MLS-kauden 2010 jälkeen Ståhl pelasi useamman kauden ajan Pohjois-Amerikan toiseksi korkeimmalla tasolla, NASL-liigassa, Fort Lauderdale Strikersin ja Carolina RailHawksin riveissä. Viime keväästä lähtien Ståhl on kuitenkin ollut ilman seuraa.

– Tällä hetkellä ei ole mitään virityksiä mihinkään suuntaan. MLS- ja NASL-liigoista löytyisi ottajia, mutta se on sellaista pähkinöillä pelaamista. Ei ole sen arvoista olla perheestä erossa pitkiä aikoja, jos sukanvarteen ei kerry mitään, Ståhl kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Se on tietenkin sääli, että jossain vaiheessa uraa nämä talousasiat nousevat etusijalle, pelaaja lisää.

Ståhl myöntää, että tilanne on hankala.

– Tällä hetkellä teen ns. oikeita töitä ja annan agentin keskittyä joukkueen etsimiseen. En ole ripustanut kenkiä vielä, mutta ei tässä enää hirveän kauan voi odotella.

Useampi joukkue on ollut kiinnostunut suomalaispelaajan palveluksista, mutta mihin tahansa Ståhl ei ole valmis lähtemään.

– Carolinassa olisin halunnut jatkaa, mutta tarjous sieltä oli surkea. Saksasta ja Puolasta tuli tarjouksia joulukuussa, mutta nekin oli mitä oli. Totta kai haluaisin vielä pelata muutaman vuoden, mutta tällä hetkellä mennään päivä kerrallaan futiksen suhteen, Ståhl toteaa.

– Jos mitään ei tapahdu, turha siitä päänsärkyä ottaa. Hyvät tutkinnot takataskussa auttavat paljon siviilielämään siirtymistä, Ståhl päättää.