Viisi vuotta ilman kilpailullista toimintaa ollut Tampere United palaa suomalaiselle futiskartalle, ilmoitetaan Tampere United ry:n ja Tampere Unitedin kannattajat ry:n yhteisessä mediatiedotteessa.

Kaudella 2015 Tampere Unitedin kannattajat ry:n edustusjoukkue pelaa vielä Tampereen piirin Nelosta nimellä TamU-K. Vuoden päästä nimestä on tarkoitus pudottaa K-kirjain pois ja kilpailutoiminta siirretään emoseuran alle.

– Tampere Unitedin kannattajat ry:n tavoitteena on sen perustamisesta lähtien ollut palauttaa Tampere United aiempaan loistoonsa. Sen jälkeen kun TamU suljettiin Veikkausliigasta kauden 2011 kynnyksellä, tavoitteena on ollut palauttaa emoseura jalkapallokentille ja kannatusyhdistys oman ydintoimintansa pariin. Nyt sovitulla järjestelyllä tavoite on toteutumassa, puheenjohtaja Heikki Wilen toteaa tyytyväisenä tiedotteessa.

Seura siirtyy näin vuoden päästä Tampere United ry:n alaisuuteen. Näin kyseessä on sama seura, joka on juhlinut esimerkiksi kolmea Suomen mestaruutta aiemmin.

– TamU tunnetaan ja muistetaan Euroopassa hyvistä peliesityksistään. Yli vuosikymmenen kestänyt ajanjakso oli merkittävä koko tamperelaiselle jalkapallolle, ja toivottavasti se saa jatkoa. Uusi johto lähtee nyt kehittämään kaupungin menestyneintä jalkapalloseuraa kohti uutta uljasta tulevaisuutta, TamU:n entinen päävalmentaja Ari Hjelm linjaa.