Myllykosken Pallo on pelannut yhtäjaksoisesti korkeimmalla sarjatasolla 24 vuotta. Tuo taru päättyi kauteen 2014 ja nyt mahdollisesti myös koko seuran taru.

Urheilullisin perustein liigapaikkansa varmistanut MYPA jäi kabineteissa ilman liigalisenssiä. Lisenssi myönnettiin Ykköseen, mutta MYPA:n hallitus teki päätöksen luopua Ykkösen sarjapaikasta todeten, ettei nykytilanteessa ole edellytyksiä edustusjoukkueen pelaamiseen edes Ykkösessä.

– Itsekin vasta puoli tuntia sitten sain tietää asiasta. Ensimmäinen tyrmäys tuli kun liigapaikka evättiin ja nyt kun kanveesista ehdittiin vähän nousta, niin tuli toinen. Aika harmillinen juttu. Käytännössä en tiedä mitä tämä tarkoittaa. Onko tämä koko seuran tarun loppu? Se on vähän epäselvää. Jos täällä ei pelata liigaa tai Ykköstä, niin se on kova isku, ei vain meille pelaajille, vaan aika monta ihmistä seura kuitenkin työllistää. Koko alueelle tosi kova isku ja tosi iso sääli, MYPA:n pitkäaikainen luottomaalivahti Ville Iiskola kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Iiskola tuli Suomen jalkapallokansalle tutuksi jo pelatessaan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. MYPA:n ohella hän on torjunut liigatasolla TPS:n ja KuPS:n riveissä. Nyt komea ura uhkaa päättyä ennen aikojaan.

– En rehellisesti tiedä mitä teen. Täytyy vähän miettiä ja puntaroida asioita. Olen aika pitkälle tässä alueessa kiinni kun on perhe, työt ja kämpät täällä. Aika monta liikkuvaa palasta ja ei niin vaan lähdetä muualle. Katsotaan, kunhan tässä saa selvyyden mitä seuralle nyt tapahtuu ja mitä tämä meidän pelaajien kohdalla lopulta tarkoittaa, Iiskola toteaa.

Sarjasääntöjen mukaan edustusjoukkuetasolla MYPA voi anoa paikkaa alimalta mahdolliselta paikalliselta sarjatasolta, eli 6. divisioonasta.

Matti Heikkilä

(päivitetty klo 13.21: korjattu Kaakkois-Suomen piirin alin sarjataso 6. divisioonaksi)