Skotlantilainen Michael McIndoe loi suhteellisen menestyksekkään uran ammattilaispelaajana vuosina 1998-2010 pelaten mm. Wolverhamptonissa ja Coventryssa Englannin liigaa. Uran päättymisen jälkeen mies vaihtoi ketterästi alaa ja viilasi entisiä pelikavereitaankin pahasti linssiin.

McIndoe aloitti ”investointiohjelman”, johon hän sai sijoittajiksi mukaan jopa 300 jalkapalloilijaa ja sijoitusten yhteissumma lähenteli 40 miljoonaa. Sijoituskohteena oli kuitenkin lähinnä McIndoen makea elämä Marbellassa ja ”ohjelma” tyypillinen pyramidihuijaus.

– Oli paljon tyttöjä ja paljon juomaa. Hän käytti rahaa ennennäkemättömällä tavalla, eräs nimetön entinen joukkuekaveri kertoi Daily Mailille.

McIndoe maksoi sijoittajille tuottoa jonkin aikaa uusien sijoitusten myötä, mutta vähitellen korttitalo alkoi kaatua ja Marbellan ”Mr. Bigin” asema käydä tukalaksi. Viime lokakuussa McIndoe julistettiin konkurssiin, rahat olivat kadonneet ja velkaakin jäi vielä kolme miljoonaa.

Yksi suurimmista menettäjistä oli entinen Hullin ja QPR:n pelaaja Jimmy Bullard, joka sijoitti ”ohjelmaan” noin 750 000 euroa.