Schalken päävalmentajalla Roberto di Matteolla oli ristiriitaiset tunnelmat Mestarien liigan neljännesvälierien jälkeen.

Saksalaisseura pelasi mahtavasti Real Madridia vastaan voittaen pelin Santiago Bernabeulla 4-3-lukemin, mutta isännät etenivät jatkoon siitä huolimatta rimaa hipoen hyvän avausosan jälkeen (otteluraportti).

– Pelasimme mahtavan ottelun ja unelmoimme pääsystä jatkoon. Teimme neljä maalia Real Madridia vastaan, mutta emme päässeet jatkoon. Olemme iloisia, mutta myös surullisia. Meillä oli myös huonoa onnea: osuimme tolppaan molemmissa osaotteluissa, di Matteo pohti lehdistölle ottelun jälkeen.

Cristiano Ronaldo teki eron joukkueiden välille avausosassa ja myös tänään. Teimme pelin hankalaksi ja ilmapiiri ei ollut helppo heille, di Matteo viittasi kotiyleisön vihellyksiin ja buuauksiin.

Schalken nuorille kokemusta

Di Matteo kehui vielä nuorta joukkuettaan. Pystypäin tappiosta kotimatkalle hyvän pelin jälkeen lähtevät mm. 19-vuotiaat Max Mayer ja Leroy Sané sekä 20-vuotias Leon Goretzka.

Mayer pelasi ottelun alusta loppuun pelintekijänä. Kaksi jälkimmäistä toivat vaihdosta voimaa kentälle ja Sané teki yhden joukkueen maaleistakin.

– Joukkueemme on nuori, mutta he antoivat kaikkensa ja tunnelmamme ovat siten hyvät. Teimme neljä maalia ja pelasimme rohkeasti.

Schalke saa tästä esityksestä lisää virtaa kotimaan peleihin. Joukkue on Bundesliigassa viidentenä. Kolmossija on lähietäisyydellä kolmen pisteen päässä.