Schalke ei antautunut helpolla Mestarien liigan neljännesvälierässä Real Madridia vastaan. Joukkue voitti toisen osan 4-3 ja oli lopulta todella lähellä jatkopaikkaa.

Bundesliigaseura oli hävinnyt ensimmäisen osan 0-2 kotonaan, eikä Real Madridilla ennakkoon uskottu tulevan vaikeuksia hoitaa otteluparia loppuun. Varsinkin kun viime vuonna tässä turnauksen samaisessa vaiheessa Real Madrid oli kaatanut Schalken yhteismaalein 9-2.

Loukkaantumisten kanssa rimpuileva Schalke ei kuitenkaan helpolla antautunut, ja toisaalta Real Madrid oli ensimmäisellä jaksolla todella vaisu. Cristiano Ronaldon kahdella maalilla valkopaidat onnistuivat kuitenkin nousemaan 2-2-tasapeliin taukovihellyksen soidessa.

Schalken ensimmäisestä oli vastannut laitapakki Christian Fuchs ja toisen iski hyvällä pelipäällä ollut hyökkääjä Klaas-Jan Huntelaar. Schalke loi ensimmäisellä jaksolla enemmän maalintekopaikkoja ja olisi pelitapahtumien valossa ansainnut taukojohdon.

Huikea loppukiri

Toisella 45-minuuttisella Real Madrid näytti jo painelevan voittoon, kun Karim Benzema teki isännille 3-2-johtomaalin. Tämäkään ei Schalkea pysäyttänyt.

Ensiksi vajaan tunnin kohdalla Leroy Sane sijoitti pallon Casillasin vartioiman maalin alakulmaan rangaistusalueen reunalta. 84. minuutin kohdalla Huntelaar karkasi puolustukselta, laukoi pallon yläriman kautta verkkoon ja vei Schalken 4-3-johtoon.

Tässä vaiheessa Schalke tarvitsi enää yhden maalin ollakseen kiinni jatkopaikassa. Schalke sai lopussa vielä kaksi hyvää maalintekopaikkaa, eikä yllätys ollut kaukana. Mutta Iker Casillas oli viimeisillä minuuteilla mies paikallaan.

Ensiksi Casillas torjui Sane´n yrityksen ja vielä 90 minuutilla Benedikt Höwedes pääsi hyvästä paikasta kokeilemaan.

Real Madrid eteni jatkoon lopulta yhteismaalein 5-4. Bernabeu´n yleisö ei ollut lopputulokseen tyytyväinen vaan valkopaidat joutuivat poistumaan kentältä vihellyksien saattelemana.