Tutkimusyhtiön rankkaus: ”Messi alkuvuoden 2015 paras hyökkääjä, Ronaldo kaukana kärjestä”

© Kuva: Getty Images
FA Cupissa Burnley - Norwich! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Sveitsissä majaansa pitävä jalkapallon tutkimusyhtiö CIES on rankannut pelipaikoittain parhaita pelaajia alkuvuoden 2015 ajalta ja listoilta löytyy tukku yllätyksiä. Tilastot kattaa Euroopan viisi suurinta pääsarjaa (ENG, GER, SPA, ITA ja NED).

Pelaajien rankkauksessa on käytetty kaikkiaan kuutta eri muuttujaa, jotka ovat laukaisukyky (shooting), tilanteiden luominen (chance creation), haastaminen (take on), syöttöjen jakelu (distribution), vastustajan häirintä (recovery) ja kamppailut (rigour).

Tarkemmin ottaen esim. hyökkääjien osalta on huomioitu kolmen ensin mainitun osa-alueen toiminta, kun taas toppareiden ranking perustuu kolmeen jälkimmäiseen osa-alueeseen.

Hyökkääjien osalta yllättävää ei ole se, että Lionel Messi on ykkönen, mutta Cristiano Ronaldon sijoittuminen puolestaan vasta listauksen sijalle 29 tulee yllätyksenä.

Toppareista ykkönen on Bayer Leverkusenin Emir Spahic, laitapakeista Manchester Cityn Gael Clichy, puolustavista keskikenttämiehistä Dortmundin Nuri Sahin.

Hyökkäävistä keskikenttämiehistä Eden Hazard (Chelsea) ja Mesut Özil (Arsenal) jakavat kärkisijan. Listauksessa on huomioitu vain pelaajat, jotka ovat alkuvuoden aikana pelanneet vähintään 2/3 joukkueensa minuuteista.

Katso tästä pelipaikoittain top15-pelaajat CIES:n tutkimuksen mukaan.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

FA Cupissa Burnley - Norwich! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!