HJK ja KTP kohtaavat tänään ensi kertaa 30 vuoteen. Viimeksi joukkueet taistelivat keskenään vuonna 1983.

Toki HJK on taistellut kotkalaisryhmien kanssa. Kaudellla 1999-2000 vastassa oli Kotkan TP ja kausina 2003-2008 FC KooTeePee. KTP haluaa näyttää helsinkiläisisännille Töölössä osaamistaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella Liigacupissa kahdesti. Molemmat pelit päättyivät tasan.

– Turhaa sinne Helsinkiin on lähteä pelkästään puolustamaan, niin kuin moni joukkue on tehnyt. Sillä ei pärjää. Näytimme talvella Liigacupin matseissa, että pystyimme haastamaan Klubin tasapäisesti.Heitä vastaan pitää uskaltaa pelata pallollisena hyvin ja yrittää saada sitä kautta pallokontrollia. Pelkkä pakittelu ei tuota tulosta, KTP-kapteeni Valeri Minkenen analysoi seuran nettisivuilla.

HJK on avannut kautensa voitolla ja kahdella tasapelillä. HJK on saanut loukkaantumistupaansa tyhjäksi ja janoaa voittoa.

– Kaksi tasapeliä ei luo meille painetta, vaan pikemminkin kannustaa meitä voittamaan. Pelaajat ovat nälkäisiä voittamaan jokaisen pelin. Kun pidämme jatkossa oman pään paremmin puhtaana, olen varma että voittoja alkaa taas tulla. Meillä on hyökkäyspäässä todella paljon pelaajia, jotka pystyvät ratkaisemaan otteluita, Guy Moussi miettii ennen peliä puolestaan HJK:n nettisivuilla.

Veikkausliiga keskiviikkona

FF Jaro – Ilves
HJK – KTP
RoPS – HIFK
VPS – IFK Mariehamn