Sevilla laittoi lauantai-iltana kapuloita katalonialaisvieraiden rattaisiin. 2-2-tasapelin myötä Real Madrid on enää kaksi pistettä sarjakärkeä perässä La Ligan mestaruustaistossa.

Kummallakin joukkueella on seitsemän ottelua jäljellä La Ligassa, ja huhtikuun pelitahti on hurja. Pelejä on vuorossa käytännössä joka kolmas päivä. Kun Mestarien liigan suuret panokset vielä vaikeuttavat valmistautumista yksittäisiin otteluihin, ovat lipsahdukset etenkin loppukaudesta todennäköisiä.

Eli toisin sanoen mestaruustaisto on vielä täysin auki!

Jos pistetianne olisi tasan kierroksen 38:n jälkeen, matkaisi mestaruus Madridiin keskinäisten otteluiden perusteella. Kummankin ryhmän täytyy siis tavoitella viimeisistä peleistä vain ja ainoastaan voittoja, sillä yksi tasapeli saattaa olla liian merkittävä kauneusvirhe tässä kohtaa.

18. huhtikuuta asetelma muuttuu?

Kalenteria katsottaessa yksi päivämäärä on jo nyt syytä ympyröidä: huhtikuun 18. päivä asetelma mestaruustaistossa saattaa muuttua. Ensi viikolla Real Madrid kohtaa kotonaan Malagan ja Barcelona saa vieraakseen Valencian.

Vähän normaalia vaikeampia koitoksia vai? Ei, vaan todella vaikeita pelejä. Mestarien liigan suuret panokset painavat tuolloin pohkeissa, sillä La Ligan koitokset pelataan juuri otteluparien ensimmäisen ja toisen osaottelun välissä.

Jos kumpikaan jättiläisistä ei kompastu kotonaan, on vieraissakin pahoja pelejä jäljellä. Valkopaitojen vaikein peli on ennakkoon ajatellen Sevillaa vastaan (2. toukokuuta). Barca puolestaan joutuu matkaamaan toukokuun puolivälissä Vicente Calderónille.

– Matematiikka ei ole minun juttuni, totesi Barca-luotsi Luis Enrique Sevilla-pelin jälkeen AS:n mukaan.

– Ennen 38:n kierroksen tuloksia me emme tiedä, jatkoi valmentaja mestaruustaistosta.

Ei kai sitä oikein osuvammin voi tässä kohtaa tiivistää.

Päivitys klo 13.20: Korjattu kommentissa ollut ajatusvirhe. Barcelona pelasi siis lauantai-iltana Sevillaa vastaan.

Jaakko Käyhkö
Twitter: @JaakkoKayhko