Kommentti: Mitä kuuluu Lauri Dalla Vallelle?

Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Hyvää ja lupaavaa. Tuossa on vastaus otsikon kysymykseen.

Joulukuussa Crewe Alexandraan siirtynyt Lauri Dalla Valle kasvatti tiistaina maalimääränsä kolmeen Englannin ykkösliigassa. Tällä kertaa suomalais-italialainen viimeisteli Peterboroughin verkkoon 1-1-tasapelissä.

Maaliverkko on nyt heilunut kahdessa edellisessä pelissä kärkimiehen lapikkaasta (katso videolta lauantainen maalaus Leyton Orientia vastaan), ja Dalla Valle näyttäisi muutaman kuukauden sopeutumisen jälkeen vallanneen avauspaikan itselleen. Jo viidessä viimeisimmästä League Onen ottelusta Dalla Vallelle on merkittynä täydet minuutit.

Dalla Vallen työetiikka on kaiken lisäksi saanut luotsi Steve Davisilta kiitosta, joten avauspaikan menettäminen ei tässä kohtaa tunnu todennäköiseltä. Crewe on vieläpä samalla noussut sarjassa putoamisviivan paremmalle puolelle.

Tuossa lienee tarpeeksi infoa Dalla Vallen nykytilasta. Otetaanpa seuraavaksi ajatusleikki: Jos Dalla Vallen kohdalla olisi toinen suomalaisnimi, vaikkapa Roope Riski tai Timo Furuholm, kirjoitettaisiinko näistä nähdyistä suorituksista enemmän? Puhuisimmeko lupaavan suomalaispelaajan huippuvireestä taikka vaatisimmeko hetimiten kutsua A-maajoukkueeseen?

Dalla Vallen kohdalla on ollut hiljaisempaa. Suomalaishyökkääjän maalista ei niin kovin moni media tiistai-iltana uutisoinut.

Pojasta mieheksi ennenaikaisesti

Dalla Valle on aina ollut poikkeustapaus, suomalaisen futiksen pellavapäinen ihmelapsi. Huippuja yhdistää se, että heitä arvostellaan eri mittareilla kuin rivipelaajia. Suomen Nike Premier Cupin paras pelaaja, akatemiasopimus Liverpooliin ja ammattilaissopimus samaaan seuraan ovat kaikki jo itsessään todella huikeita saavutuksia, jotka tekivät Dalla Vallesta paljon enemmän kuin rivimiehen.

Ehkä se hämärsi ajattelukyvyn, ehkä futisfanit alkoivat odottaa enemmän kuin olisi realistisesti syytä. Poikaa yksinkertaisesti arvosteltiin ennenaikaisesti miehen mittareilla. Epäreilusti. Vailla parempaa tietämystä.

Futiksessa lupaus ei ole tae tulevaisuudesta. Se voi olla, mutta yleensä näin ei ole. Tätä voi kysellä vaikkapa Freddy Adulta, joka oli 14-vuotiaana vielä monin veroin kovempi talentti kuin Dalla Valle. ”Seuraava Pele” nähdään muuten tällä kaudella Kuopion Palloseurassa.

Dalla Vallelle ollut helppo irvailla, kun viime vuosina seurat ovat vaihtuneet tiuhaan. Lisäksi Dalla Valle on sanonut vuosia sitten julki kovia tavoitteitaan, kuten kiinnostuksensa edustaa mahdollisesti tulevaisuudessa Italian maajoukkuetta, toista kotimaataan. Onkohan meillä varaa naureskella lupaavan suomalaisfutaajan kunnianhimolle? Voi kun urheilijanuorukaisten kova kunnianhimo olisi laajemminkin ongelma tässä maassa.

23-vuotias Englannin kolmostason avauksen mies ei ole mikään menetetty lupaus. Toisen suomalaisen kohdalla puhuisimme vielä tässäkin vaiheessa tulevaisuuden nimestä.

Jaakko Käyhkö
Twitter: @JaakkoKayhko


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!