Rovaniemen Palloseura joutui heti Veikkausliigakauden alkuun maalivahtihankinnoille, kun joukkueen kanadalais-israelilainen ykköstorjuja Tomer Chencinski loukkaantui kauden avausottelussa HJK:a vastaan vain 10 minuutin pelin jälkeen.

Väliaikaiseksi ykkösmolariksi hankittu ex-MyPa-vahti Ville Iiskola ei tulevan viikonlopun Ilves-kohtaamisen jälkeen jatka RoPS:n riveissä ja niinpä ajankohtaiseksi tuli löytää joukkueeseen Chencinskin noin neljän kuukauden sairausloman ajaksi laatumaalivahti, jonka taidot riittävät pitämään RoPS-maalin kyllin tiiviinä Veikkausliigassa menestymistä ajatellen.

RoPS julkistikin tänään kauden loppuun kestävän sopimuksen brasilialaisen maalivahdin Ricardo Henrique Schuck Friedrichin kanssa.

”Ricardo” on 22-vuotias ja 188 senttiä pitkä nopearefleksinen maalivahti, joka saapui Rovaniemelle keskiviikkona. Ricardo siirtyi RoPS:aan Esportivo-nimisestä brasilialaisseurasta, missä hän ehti pelata kolme kuukautta ennen Suomen pestiä.

– Nykyään kotimaassaan Brasiliassa valmentajana toimiva, Suomessa pitkään pelannut Luiz Antonio tuntee Ricardon ja hän suositteli miestä meille. Tietojemme mukaan Ricardo on todella potentiaalinen nuori kaveri, samalla tapaa urheilullinen kuin Tomerkin on, RoPS:n urheilujohtaja Jari Ilola kertoo tiedotteessa.

Tuoreella RoPS-vahdilla on esikuvana tämän hetken maailman paras maalivahti.

– Ihailen Manuel Neueria, hän on täydellinen pelaaja. Minun vahvuuksiani ovat hyvät refleksit ja nopeus sekä myös jalalla pelaaminen. Ohjaan myös peliä äänekkäästi, Ricardo kommentoi.