Kauan sitä on odotettu, mutta vihdoin tänään sunnuntaina koittaa aika. Veikkausliiga-kausi 2015 on enää alkuvihellyksen päässä.

Olemme jokavuotiseen tapaan tehneet Veikkausliiga-rankingin, jossa puntaroimme ryhmät paremmuusjärjestykseen ja arvioimme joukkueita myös laajemmin erikseen. Listaus ei ole yllättävä mestarin tai kenties edes mitalikolmikon osalta, mutta muiden joukkueiden osalta moni saattaa hieraista silmiään.

Jo vuosien ajan Jaro on povattu monien papereissa putoajasuosikiksi. Me voimme jo tässä kohtaa paljastaa, että pietarsaarelaiset eivät suinkaan ole jumboja listauksessamme – eivät itse asiasssa lähimainkaan.

Arvioissamme olemme yrittäneet tarkastella mahdollisimman laajasti joukkueita katsomalla myös tulosten ja yksittäisten pelaajien taakse. Apuna käytimme esimerkiksi Veikkausliigan teknis-taktista analyysiraporttia, jossa kausi 2014 on pureskeltu tilastoiksi. (Pääset tutustumaan Henri Lehdon koostamaan Kilpa‐ ja huippu‐urheilun tutkimuskeskuksen mainioon raporttiin täältä.)

Nostimme mukaan myös jokaisen joukkueen osalta esiin yhden avainpelaajan, jonka edesottamuksia kannattaa erityisesti seurata tulevalla kaudella.

Pääset selaamaan listausta galleriamme kautta! Voit jättää uutisen kommenttikenttään oman veikkauksesi tulevan kauden sijoituksista!