Mestarien liigan finaali pelataan Berliinissä lauantaina kesäkuun 6. päivä. Juventuksen ja Barcelonan välisessä ottelussa oikeutta jakaa turkkilaistuomari Cüneyt Cakir, 38.

Hän on ollut kansainvälisten otteluiden erotuomarina vuodesta 2006, ja on aiemmin tuominnut 60 UEFA:n alaista ottelua. Kuluvan kauden aikana mies on ollut erotuomarina kolmessa Eurooppa-liigan ja neljässä Mestarien liigan ottelussa, mm. PSG-Chelsea-neljännesvälierän avausosassa.

Hän oli erotuomarina myös viime kesän MM-turnauksessa tuomiten mm. välierän Argentiinan ja Hollannin välillä. Myös muut Mestarien liigan finaalin erotuomarikuusikosta – pois lukien neljäs erotuomari, ruotsalainen Jonas Eriksson – ovat turkkilaisia.

ManU-pelaajan kyseenalainen ulosajo tahraa historiaa

Cakiria kohtaan suurin kritiikki tuli kaksi vuotta sitten keväällä. Hän ajoi tuolloin ManU:n Nanin suoraan ulos ottelussa Real Madridia vastaan, minkä seurauksena Real rynnisti ylivoimalla takaa-ajoasemasta voittoon ja eteni jatkoon.

Tilanteessa Nani tavoitteli palloa korkealta jalalla, mutta ehtinyt palloon ja osui napeilla Real Madridin pelaajan vartaloon. Monien mielestä punainen kortti oli kohtuuton tuomio tilanteesta.

Transfer HQ

@Transfer__HQ
Cüneyt Çakir, a 38-year-old from Turkey, will referee the 2015 UEFA Champions League final.