RoPS käänsi alkukauden hankaluudet voimavarakseen ja valmistautuu nyt Veikkausliigan helatorstain kierrokseen kolmen ottelun voittoputkessa.

RoPS:n talvikausi oli kohtuullinen, mutta paluu isolle kentälle ja tosipeleihin sujui mahdollisimman heikosti. Shokki näyttää kuitenkin nyt olevan takana, sillä plakkarissa ovat voitot HIFK:sta, Ilveksestä ja Jarosta. Omiin on mennyt näissä kamppailuissa vain yksi maali.

– Kaikki lähtee puolustuksesta ja se meillä on nyt toiminut tiivisti. Peli on lähtenyt uudestaan rullaamaan. Pelipaikkojen muutoksillakin on varmasti vaikutusta, Mika Mäkitalo toteaa SuomiFutis.comille.

– Tiedämme kaikki toistemme vahvuudet ja kommunikaatio toimii. Ei se tuurista ole kiinni. Voittoprosenttimme kaksinkamppailuissa esimerkiksi on ollut hyvä.

Päävalmentaja Juha Malisen rosterissa on jopa ylitunkua keskikentän keskimmäisten rooleihin. Luotsi ratkaisi ongelman siirtämällä kapteeni Antti Okkosen oikeaksi puolustajaksi. Peliä pääosin rakentavien paikoille jäivät Tomas Hradecky ja Moshtagh Yaghoubi sekä askeleen ylemmäs Mäkitalo.

– Olemme menossa parempaan suuntaan. Viereen on tullut eri jätkiä, joten tietysti se vie vielä aikaa. Kolme voittoa tuo hyvän fiiliksen, mutta se ei riitä meille, ”Muksu” kommentoi.

RoPS kohtaa seuraavaksi helatorstaina Palloseura-kaimansa Kuopiosta. Areenana toimii Rovaniemen keskuskenttä.