Ruotsin ja Tanskan välinen alle 21-vuotiaiden EM-välierä on aiheuttanut jälkikäteen pienen sanasodan. Ruotsihan kaatoi Tanskan musertavin luvuin 4-1 lauantaisessa ottelussa.

Heti ottelun jälkeisessä ruotsalaiskanava TV4 Sportin haastattelussa avausmaalin tehnyt ruotsalaiskärki John Guidetti päätti adrenaliinin lumoissa lisätä tanskalaisten tuskaa. Mies totesi illan vastustajasta muun muassa ”tämä oli huonoin joukkue, jonka olemme kohdanneet alle 21-vuotiaiden kisoissa.”

Tanskan joukkueen Viktor Fischer ei kuitenkaan hänkään jäänyt hiljaiseksi, kun hollantilaislehti Voetbal International tiedusteli mieheltä kommenttia liittyen Guidettin purkaukseen.

– Tuonkaltainen pelaaja on aina mielenkiintoinen. Hän on hyvä pelaaja ja aina motivoitunut. Ruotsin joukkue oli vahva, antoi mies ensin tunnustusta vastustajalle.

Lopulta Fischer oli myös valmis sanomaan sanottavansa ruotsalaiskärjestä.

– Kun hän oli Feyenoordissa, hän oli aina suuri häviäjä, totesi tanskalainen.

– Joten nyt hän voi nauttia tästä, jatkoi Fischer.

Fischer siirtyi Ajaxin organisaation, jossa hän pelaa vieläkin, kaudeksi 2011-2012. Guidetti taas pelasi kauden 2011-2012 lainalla rotterdamilaisseura Feyenoordissa.

Guidetti pelasi ailahtelevan viime kauden Celticissä ja on tällä vapaa etsimään uutta seuraa. Huomenna tiistaina on kuitenkin edessä todellinen kohokohta nuoren miehen uralla, kun Ruotsi kohtaa Portugalin alle 21-vuotiaiden EM-finaalissa Prahassa.

Huominen kello 21.45 alkava finaali on nähtävissä suorana ja suomeksi selostettuna Elisa Viihteen kautta täältä.