HJK pelaa kotimaisessa Veikkausliigassa neljä ottelua ennen tämän kesän eurorumbaa. HJK aloittaa Mestarien liigan karsinnat toiselta karsintakierrokselta latvialaista FK Ventspilsiä vastaan.

Joukkueen parhaimmistoon kuuluva Rasmus Schüller joutui jättämään viime kauden Eurooppa-liigan lohkovaiheen peleistä suurimman osan väliin loukkaantumisen takia. Se pettymys ei itsessään lisää ”Raden” pelihaluja, vaan ne syttyvät muutenkin kovaan liekkiin.

– Ei sitä voi alkaa miettiä, mitä on tapahtunut. Se on ollutta ja mennyttä. Pärjäsimme hienosti Eurooppa-liigassa ja nyt on uusi projekti käynnissä. Totta kai nälkä on kova, mutta niin se olisi, vaikka olisin pelannut enemmänkin europelejä viime vuonna, Schüller kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Schüller oli jo talvella IFK Göteborgin kiinnostuksen kohteena, mutta siirto jäi toteutumatta. Veikkausliigapeleissä suuressa roolissa oleva pelaaja tietää jälleen olevansa tarkkailun kohteena.

– Totta kai ne ovat vielä isompi näyttöpaikka kuin yksittäinen peli Veikkausliigassa. Enemmän katseet kohdistuvat niihin peleihin. Pelit ovat myös koko suomalaiselle futikselle hyvä mittari, kun vertaamme tasoa muihin maihin ja muunmaalaisiin joukkueisiin. Siinä mielessä olisi hyvä, että suomalaiset joukkueet pärjäävät noissa kilpailuissa, Schüller valottaa.

Tuntuuko siltä, että Huuhkajien epäonnistuttua koko Suomen jalkapallo tarvitsee nyt jotain positiivista?

– Ihan sama, mikä jalkapallon asiayhteys on kyseessä, olisi se tärkeää, että suomalaiset pärjäävät. Se vaikuttaa kaikkeen.

Ehjänä ensi kertaa vuosiin

Schüller on toipunut loppuvuoden loukkaantumisistaan hyvin. Se on antanut edellytykset kehittymiselle.

– Olen pysynyt kunnossa saanut rakentaa kuntopohjaa pidemmän aikaa ehjänä. Tämä on tapahtunut viimeksi 2012. Silloin on kivempi pelata, kun jaksaa juosta ja pörrätä kentän keskellä. Silloin kaikki on paljon helpompaa. Se on suurin juttu.

Schüller on juuri täyttänyt 24 vuotta.

– Luulen, että parasta pelaamistani ei ole nähty vielä, koska minulla on ollut niin paljon loukkaantumisia. Nyt olisi tärkeää pysyä ehjänä ja saada rakentaa kuntoa paremmaksi ja paremmaksi. Pelaan jatkuvasti hyvällä tasolla. Olen tyytyväinen omaan peliini. Nyt pitää vaan pysyä ehjänä ja parantaa koko ajan, hän sanoo.

HJK:n seuraava vastus Veikkausliigassa on perjantaina kohdattava Ilves.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen