Suomen A-maajoukkueen tämän hetken ykkösmaalivahti Lukas Hradecky on ollut viime päivinä kovien siirtohuhujen kohteena. Valioliigasta asti on ollut kiinnostusta, ja seuroiksi on mainittu Crystal Palace, Southampton ja Swansea.

Hradecky otti itse asiaan kantaa torstaina Huuhkajien mediatapaamisessa.

– Seurat ovat olleet seuraamassa minua ja tiedusteluja. Enempää ei asiassa ole. Olen jutellut sportschefimme kanssa, ja Bröndby haluaa pitää minut. Jos ei tule mitään ekstrahyvää tarjousta, niin meikäläinen jää Bröndbyyn, kertoo Hradecky SuomiFutis-sivustolle.

Hradecky on pelannut Tanskassa vuodesta 2009 alkaen. Ensin hän edusti Esbjergiä, ja kaksi viime kautta hän on ollut suurseura Bröndbyn miehiä. Loppu-uraansa hän ei kuitenkaan aio maassa viettää.

– Totta kai unelmat ja kunnianhimo on korkeammalla kuin Tanskan liiga. Siellä saan pelata ja niin kauan kun saa pelata, voi kehittyä. Fingers crossed. Ehkä mennään, ehkä ei. Minulla on win-win –tilanne, sanoo 25-vuotias torjuja.

Olisitko jo valmis Valioliigaan?

– Ehkä en vielä pelaavaksi valioliigamaalivahdiksi. Ehkä jokin välipysäkki ennen sitä olisi hyvä, Belgiaan isoon joukkueeseen ja tai Bundesliigaan ja niissä muutama vuosi, hän aprikoi.

– Olen onnistunut siirroissa viime vuosina. Viimeisin siirto oli tosin Tanskan sisällä, mutta isompaan seuraan. Uraa on rakennettu tähän mennessä fiksusti, koitetaan jatkaa samaa rataa, Hradecky tuumaa.

Lukas Hradeckyn laajempi haastattelu Huuhkajien tilanteesta luvassa SuomiFutis-sivustolla vielä hyvissä ajoin ennen lauantain Suomi-Unkari –ottelua.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen