Suomen jalkapallomaajoukkueessa on Unkaria vastaan käytävän EM-karsintaottelun alla pantu merkille joukkueen esityksistä kummunnut kritiikki. Ykkösmaalivahdin paikassa tiukimmin kiinni oleva Lukas Hradecky myöntää, että se myös tuntuu ilmapiirissä.

– Ei se mukavalta tunnu. Emme juttele siitä jätkien kanssa, mutta kyllähän kaikista näkee, että paskaa tulee joka suunnasta. En sano, että se on ansaitsematonta. Kaikki haluaisivat kääntää tämän asian. Vuosi sitten fiilis oli hyvä, kun tulimme kolmansiksi vaikeassa lohkossa, ja tämä karsintalohko arvottiin. On tullut muutama huono tulos, ja päät ovat painuneet liikaa. Kaikkien pitäisi uskoa siihen, että olemme tarpeeksi hyvä jengi. Itseluottamus on kadonnut ulkoa tulleen takia. Kaikkien pitäisi olla niin kovia ammattilaisia, etteivät tuollaiset asiat saisi kiinnostaa, sanoo Hradecky SuomiFutis-sivustolle.

Puuttuuko joukkueesta vielä kovan luokan johtajuutta?

– Voi olla, että jos Hyypiä ja Litti olisivat joukoissa, tämä näyttäisi erilaiselta, vaikka he eivät enää kentälle mahtuisikaan tuossa iässä. Me olemme vasta kasvamassa tähän, enkä itsekään ole vielä valmis, sillä en ole pelannut vielä kauaa ykkösmaalivahtina. Olen varmasti parin vuoden päästä erilainen persoona kopissa. Nikke on isoin johtajamme, ja Roman on toinen.

Suomea vastaan on tehty viime aikoina keskityksistä maaleja. Hradeckyn mukaan maalivahdille ei ole suurta merkitystä sille, keitä Huuhkajien puolustuslinjassa pelaa.

– Kaikki tekevät totta kai parhaansa. Emme ole maailman fyysisin joukkue. Ennen siinä olivat Hyypiä ja Hannu Tihinen kolosseina. Semmoisia pelaajia ei vain ole nyt käytettävissä. Ehkä se on muiden jengien hyvyyttä, että he ovat tajunneet, että meillä on siinä pieni heikkous, kun boksiin laitetaan keskityksiä. Jätkien pitää vaan jotenkin kaivaa itsestään, että pärjätään, vaikka olemmekin vähän pienempiä. Puristellaan vaikka kiveksiä, etteivät he pääsisi paikkoihin.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen