Jani Honkavaara jatkaa HIFK:n päävalmentajana myös ensi kaudella.

Ensimmäistä kauttaan Veikkausliigassa valmentavan Honkavaaran päävalmentajasopimus kestää vuoden 2017 loppuun ja viimeinen vuosi sopimuksesta on optio.

– Honkavaara on tehnyt pitkäjänteisesti monen kauden ajan mahtavaa työtä seuran päävalmentajana. “Honsun” jatkosopimus on hieno uutinen koko organisaatiolle, HIFK:n toimitusjohtaja René Österman kertoo seuran verkkosivuilla.

Honkavaara on siviiliammatiltaan opettaja ja hän on harjoittanut jo useamman vuoden ajan jalkapallovalmentajan työtä siviilitöidensä ohella. Seura halusi palkita Honkavaaran tekemän pitkäjänteisen työn HIFK:n eteen ja jatkossa mies toimiikin edustusjoukkueen päätoimisena päävalmentajana.

– Kun on koko elämän tehnyt kahta työtä niin oudoltahan tämä tuntuu, mutta samalla mukavalta. Veikkausliigassa valmentaminen on jo sen verran vaativaa ja aikaa vievää, että siviiliammatin harjoittamiseen ei tahtonut aika riittää. Tämä on todella hieno tilanne, Honkavaara sanoo.

– Työnkuvani ei olennaisesti muutu, mutta yksi työ jää pois. Pääsen nyt täysillä keskittymään liigajoukkueen valmentamiseen.

Kauden 2009 päätteeksi ensimmäisen kerran HIFK:n päävalmentajaksi astuneen Honkavaaran mukaan seura on edennyt nopeasti pitkän matkan.

– Olen aina tehnyt työni niin ammattimaisesti kuin pystyn. Vuorokauteen ei tule lisää tunteja, vaikka kuinka haluaisi. Kun vuonna 2010 tulin HIFK:n päävalmentajaksi, niin en osannut kuvitella, että seura olisi tässä tilanteessa Suomen korkeimmalla sarjatasolla kaudella 2015. Nopeasti on tultu pitkä matka. Vuonna 2010 olimme niin kaukana Veikkausliigasta kun vaan olla ja voi, Honkavaara kertoo.