HJK:n jatko Mestarien liigan karsinnoissa on tärkeää paitsi seuralle, myös pelaajien henkilökohtaisten urien kannalta. Toiselta karsintakierrokselta jatkoon pääsy tuo vähintään neljä euro-ottelua lisää, jotka kaikki toimivat näyteikkunoina pelaajille mahdollisia siirtoja ajatellen.

– On tosi mukavaa, kun tulee hienoja pelejä. Olisi ollut aivan helvetin harmillista, jos olisimme lähteneet ensimmäisistä peleistä laulukuoroon. Nyt tulee enemmän pelejä, ja pitää palautua entistä nopeammin, mutta mikäs tämän kivempaa, että pääsemme pelaamaan näitä hienoja pelejä, sanoo HJK:n Rasmus Schüller SuomiFutis-sivustolle.

Schüller on malliesimerkki pelaajasta, joka antaa joka ottelussa näyttöjä mahdollisille uusille työnantajille.

– En tiedä, onko Markus Heikkisellä vielä haluja lähteä Euroopan kentille, mutta kaikilla muilla varmasti on! Siinä mielessä meillä on taas näyttöpaikkoja, Schüller naurahtaa.

Schüller ei kommentoi omia otteitaan Ventpils-otteluissa riemukkain ylisanoin, mutta ei ole itseensä pettynytkään.

– Peruspelaamista tämä minun kauteni on ollut. Ei ole tullut isoja notkahduksia, mutta ei mitään varsinaista megaotteluakaan. Olen tärkeässä roolissa keskikentällä, ja olen pelannut mielestäni hyvin. Se on varmaan iso kuva ja tärkein asia pelaamisessani. Mieluummin näin päin, kuin että välillä olisi ”tosi jees” ja välillä tulisi todella huonoja pelejä, sanoo keskikenttämies.

HJK:n seuraava vastustaja on jo Maribor tai Astana. Näiden joukkueiden välinen ottelu pelataan keskiviikko-iltana.

– Valmennusjohto pitää varmaan yhden silmän siellä. Joka rintamalla pitää nyt valmistautua ja mennä peli kerrallaan. Ensin tulee peli Veikkausliigassa, Schüller tuumaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen