HJK:n avainpelaaja oli tyytyväinen jatkopaikkaan: ”Joskus pitää pelata näin”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK ei esittänyt kaikkein näyttävintä jalkapalloa, kun se kaatoi Mestarien liigan toisella karsintakierroksella latvialaisen FK Ventspilsin kotonaan 1-0. Ottelussa ei maalipaikoilla mässäilty, mutta esitys oli Klubin pelisuunnitelman mukainen.

– Tämä oli meiltä hyvä peli ja taktisesti järkevää pelaamista. Olisin uskonut, että Ventspils olisi avannut luukkuja jossain vaiheessa, mutta eivät he halunneet. Me pidimme palloa, jauhoimme, jauhoimme ja jauhoimme. Lopulta saimme maalin. 1-0 ja menimme jatkoon, kiteytti HJK:n keskikentällä täydet minuutit uurastanut Rasmus Schüller.

Schüllerin mukaan yltiöpäiseen hyökkäämiseen ei ollut aihetta eikä aikeita.

– Miksi lähtisimme siihen? Ehkä ensimmäisellä jaksolla kenttätasapaino vähän petti, ja sen takia he saivat parhaat paikkansa, kun meillä oli liikaa pelaajia ylhäällä ja menetimme pallon. Se loppui toisella puoliajalla, eikä heillä ollut enää yhtään paikkaa. Ehkä yleisö olisi toivonut vauhdikkaampaa peliä, mutta joskus pitää pelata näin ja ottaa pisteet tai jatkoonpääsy, hän totesi.

Jatkopaikka tuo HJK:lle vähintään neljä euro-ottelua lisää. Jos se pudottaa vielä yhdenkin seuran tieltään, on se varmasti joko Mestarien liigan tai Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

– Voisi sanoa, että tämä on minimitavoite. Ensimmäiseltä kierrokselta pitää mennä jatkoon. Vastus kovenee tästä tosi paljon, mutta sitä katsotaan sitten. Nyt seuraava peli on Kotkaa vastaan lauantaina ja sekin on äärimmäisen tärkeä, sanoi Schüller viitaten lauantaiseen HJK-FC KTP -otteluun.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!