Jamaikalta jymy-yllätys – ”Ei Bob Marleya ennen kuin finaali on pelattu”

© Kuva: Getty Images

Jamaika voitti eilen illalla paikallista aikaa ennakkosuosikki Yhdysvallat Gold Cupin välierässä Atlantassa, Yhdysvaltojen kotikentällä.

Gold Cup on kerran kahdessa vuodessa järjestettävä turnaus, johon osallistuvat Keski-Amerikan, Karibian ja Pohjois-Amerikan alueiden lajiliittojen alaiset maat, eli CONCACAF-maat.

Jamaika johti ensimmäisen puoliajan jälkeen 2-0 Darren Mattocksin ja Giles Barnesin maalattua. Michael Bradley kavensi heti toisen puoliajan alussa ottelun 1-2:een, mutta Yhdysvallat ei onnistunut enää tasoittamaan ottelua.

– Olemme tehneet historiaa pääsemällä finaaliin. Se kertoo, mihin me pystymme. Olemme shokeeranneet joitakin ihmisiä matkalla tänne mutta emme itseämme. Emme pelkää ketään. Meillä on laittaa kentälle loistava joukkue, toteaa maalintekijä Barnes Fifan verkkosivuilla olevassa haastattelussa.

Reggae Boyz lempinimellä tunnettu joukkue kohtaa sunnuntaina Philadelphiassa pelattavassa loppuottelussa Meksikon. Jamaikan saksalaispäävalmentaja Winfried Schäferin mukaan vielä ei olekaan aika levätä.

– Emme voi juhlia nyt. Meillä on vielä yksi ottelu jäljellä. Bob Marleya tulee sitten ottelun (finaali) jälkeen, totesi Schäfer Fifan verkkosivujen mukaan.

Jamaika ei ole koskaan ennen pelannut Gold Cupin finaalissa. Maa on kerran päässyt jalkapallon MM-kisoihin, kun se omaperäisine faneineen esittäytyi jalkapalloilevalle maailmalle kesän 1998 Ranskan MM-kisoissa.