Steven Gerrard kuului Los Angeles Galaxyn johtohahmoihin, kun joukkue kaatoi MLS:n sarjaottelussa San Jose Eathquakesin perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa lukemin 5-2.

Gerrard pelasi ensimmäisen virallisen ottelunsa LA Galaxyn riveissä viime yönä. Ottelu oli hänelle myös ensimmäinen jonkin muun joukkueen kuin Liverpoolin paidassa.

Gerrard takoi pallon maaliin heti MLS-debyytissään. Hän iski ottelun 2-2-osuman 37. minuutilla. Hän sijoitti pelivälineen lähietäisyydeltä oikeaan alanurkkaan, jättäen San Josen maalivahdin vaille mahdollisuuksia torjuntaan.

Liverpoolin entinen kapteeni hankki Galaxylle rangaistuspotkun 30. minuutilla. Osuman laukoi sisään Gerrardin Liverpool-uran aikainen joukkuetoveri Robbie Keane.

Toisella jaksolla Gerrardin unelmailta sen kuin parani: hänen matalan vapaapotkunsa ohjasi sisään hirmuvireessä ollut Keane, joka viimeisteli vielä myöhemmin hattutempun, jälleen rangaistuspotkusta.

Gerrard jätti kentän raikuvien aplodien saattelemana ottelun loppuvaiheessa, antaen tilaa Edson Buddlelle.

Gerrard oli vasta kolmas pelaaja tämän kauden MLS:ssä, joka onnistui tekemään maalin, syöttämään yhden ja hankkimaan rangaistuspotkun samassa ottelussa. Kaksi muuta saman tempun tehnyttä pelaajaa ovat sarjan palkkakuningas Kaká sekä Sebastian Giovinco.

Videon Gerrardin MLS-uran avausosumasta voi katsoa täältä.

Mika Väyrynen ei kuulunut Galaxyn kokoonpanoon.