Kauan odotettu toinen Stadin derby HJK ja HIFK:n välillä päättyi jälleen 1-1 tasalukemiin. HJK:n tuoreimman vahvistuksen keskikenttäpelaaja Toni Kolehmaisen naamasta paistoi pettymys läpi ottelun jälkeen. Etenkin viime hetken takaiskumaali jäi harmittamaan, mies kertoo Suomifutis-Sivuston haastattelussa.

-Pääosin peli oli hyvin hallussa ja loimme tilanteitakin, mutta viimeiset ratkaisut ja viimeistely-yritykset eivät olleet tarpeeksi laadukkaita. Päästimme jälleen erikoistilanteesta maalin ja se harmittaa.

– Paha sanoa mikä niissä mättää. Kävimme niitä viime viikolla paljon läpi. Maali tuli huonon purun jälkeen ja siinä oli hirveä maski, Kolehmainen kertaa.

26-vuotiaan pelurin mukaan tulos olisi voinut olla aivan toinen.

– HIFK:lla oli omat hetkensä ottelussa, mutta minulle jäi fiilis, että hallitsimme.

Kolehmainen on ennenkin päässyt maistamaan paikallispelien tunnelmaa, sillä mies pelasi kaksi ja puoli kautta Turun Palloseurassa pari vuotta sitten, jolloin kiihkeät taistot FC Interiä vastaan tulivat tutuiksi.

Kumpi derby sitten on kovempi?

– Täällä fiilis oli aika ainutlaatuinen siihen nähden, mitä olen Suomessa kokenut. Parhaina vuosina ne olivat Turussa myös hemmetin hyviä, mutta ihmismäärällisesti tämä sytyttää enemmän. Molemmat ovat kuitenkin aivan huippumuistoja. Kentällä molemmissa oli hyvin paljon samoja elementtejä.

– Taklaukset vietiin kyllä loppuun asti ja välillä ei haitannut, vaikka kaveria vähän sattuisikin, Kolehmainen sanoo.

 

Jesse Happonen