HIFK pelasi maanantain ainoassa Veikkausliigaottelussa HJK:n kanssa 1-1-tasapelin. Vaikka Helsingin paremmuus jäi keskinäisissä otteluissa ratkaisematta, tarjoiltiin paikanpäälle saapuneelle yleisölle jälleen hieno jalkapalloilta.

HJK meni kauden kolmannessa ja viimeisessä Stadin derbyssä 1-0-johtoon 38. minuutilla Formose Mendyn osumalla. HIFK tuli tasoihin Jukka Sinisalon puskulla vajaan tunnin kohdalla.

– Pakko myöntää, että tämä oli todellinen taistelupeli. Päästä päähän mentiin. HJK teki hyviä kombinaatioita, mutta oli niitä meilläkin. Peli oli omalla tavallaan todella rankka, HIFK:n Nnaemeka Anyamele kommentoi taiston päätyttyä.

– Tyydyn tulokseen, mutta vähän harmittaa kuitenkin. Meillä oli eväät voittaa, mutta niin oli HJK:llakin. Meillä oli paikkoja, mistä olisi voinut tehdä. 1-1 on tänään oikeutettu tulos, hän jatkoi.

Peli oli “Emekalle” kauden 16. Veikkausliigassa. Lupaava nuori siirtyi helsinkiläisten riveihin talvella FC Hongasta ja kuuluu myös alle 21-vuotiaiden maajoukkueen runkopelaajiin.

– Olin ihan iloinen suorituksestani tänään. HJK:n maali tosin ärsyttää. Mendyhän sen teki, hieno maali. Paljon jäi opittavaa tästä pelistä.

– Molemmat joukkueet halusivat tänään voittaa. Vähän jäi harmittamaan, mutta nämä ovat kovia pelejä. Puolustimme molemmat hyvin.

Ennen kaikkea pelaaja hehkutti Sonera Stadiumin tunnelmaa. Paikalla oli 10 325 silmäparia.

– Rakastan tällaista tunnelmaa, rakastan! Ääntä on niin paljon, ettei edes huomaa, että aika kuluu. Peli tulee sydämestä. Jos pelaisit tuolla itse, tietäisit mitä tarkoitan. Haluan lisää tällaista. Pitää tehdä paljon duunia, että pääsee ulkomaille pelaamaan. Siellä katsojia on vielä enemmän.

– Tykkään siitä miten fanit huutavat toisilleen koko ajan. Stadin Kingit olivat tänään kyllä kovempia, pakko sanoa!

Matti Heikkilä