Ilveksessä alkukauden pelannut Antti Mäkijärvi siirtyi Saksan Regionalliigassa pelaavaan VfB Oldenburgiin. Sunnuntaina Saksaan matkustanut ja tiistaina yksivuotiseen sopimukseen nimensä pistänyt Mäkijärvi kertoi kaiken tapahtuneen nopeasti.

– Aika puskista tämä homma tuli. Viikon päästä ensimmäisestä yhteydenotosta veimme homman maaliin. Ilves-sopimuksessani oli pykälä, joka mahdollisti siirtymiseni ulkomaille.

– En vielä tiedä joukkueesta mitään, mutta ensivaikutelma on positiivinen. Kyllähän tämä on tietyllä tavalla hyppy tuntemattomaan, Mäkijärvi kuvaili SuomiFutis-sivustolle.

Haastattelutuokion jälkeen ensimmäisiin harjoituksiin suunnannut Mäkijärvi tapasi joukkueen kroatialaisen valmentajan Predrag Uzelacin maanantaina.

– Valmentaja puhui vain saksaa, mutta ihan hyvin toisiamme ymmärsimme. Hän sanoi aikovansa peluuttaa minua laidalla ja odottavansa juoksua ja taistelua, 10 vuotta saksaa koulussa lukenut Mäkijärvi sanoi.

Mäkijärvi viihtyi Ilveksessä hyvin, ja pelitikin sujuivat hänen mukaansa kohtalaisesti. Miehellä oli kuitenkin voimakas halu päästä ulkomaille, joka lopulta voitti Veikkausliigassa pelaamisen.

– Jos täällä onnistuu, niin muualta aukeaa varmasti mahdollisuuksia. Seuran tavoite on nousta ylöspäin ensi kaudella ja he suunnittelevat uutta stadionia, mutta itse en haluaisi montaa vuotta pelata Regionalliigaa.

– Ensiksi haluan päästä nopeasti sisään joukkueeseen ja pelaamaan, ja sen jälkeen oppia kunnolla puhumaan saksaa.

FC Hongan kasvatti Mäkijärvi on jo keskustellut sarjan tasosta kahden muun Honka-taustaisen pelurin kanssa: samassa lohkossa pelaavan Eintracht Braunschweigin kakkosjoukkueen Armend Kabashin sekä 3. Bundesliigan Dynamo Dresdenissä pelaavan ja viime kevään Regionalliigan Viktoria Kölniä edustaneen Tim Väyrysen.

– Molempien viesti oli se, että pelaajien taso ei ole ainakaan Veikkausliigaa kovempi, mutta vauhti on kova. Ehkä sitten opin kauden aikana ainakin valmentajan toiveiden mukaan juoksemaan ja taistelemaan, Mäkijärvi totesi.

 

Tuomas Peltonen