Liverpool jo 9. kerran Suomeen – Bruce Grobbelaar ahkerin suomalaisten kohtaaja!

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Liverpool on brittiseuroista yksi tutuimpia vierailijoita Suomessa, sillä seura nähdään tänään lauantaina maassamme jo yhdeksännen kerran. Euroarvonnat ovat tuoneet seuran Suomeen kuudesti ja lisäksi punapaidat ovat otelleet kahdesti ystävyysottelun tämänpäivästä vastustajaa HJK:ta vastaan.

Kuudesti suomalaiset ovat vierailleet Liverpoolin legendaarisella Anfieldillä, joten keskinäisiä kohtaamisia on jo peräti 14. Useimmin suomalaiset kohdannut Liverpoolin pelaaja on ollut maalivahtilegenda Bruce Grobbelaar, joka vartioi punaisten maalia suomalaishyökkäyksiltä peräti seitsemän kertaa. ”Klubi” tuli Grobbelaarille erityisen tutuksi, sillä raitapaidat olivat vastassa neljästi.

Kuuteen Suomi-otteluun ovat yltäneet Sammy Lee, Ian Rush ja Graeme Souness. Suomalaisista puolestaan peräti yhdeksän pelaajaa on otellut punapaitoja vastaan neljästi: OPS:n Matti Ahonen, Keith Armstrong, Juhani Himanka, Ari Jalasvaara, Pekka Kemppainen ja Jukka Rantanen sekä kahden seuran paidassa englantilaiset kohdanneet Petri Jakonen (HJK ja MyPa), Juuso Kangaskorpi (MyPa ja Haka) ja Mika Viljanen (Kuusysi ja MyPa).

Maalinteossa ovat onnistuneet parhaiten peräti kuudesti Suomi-verkkoon osunut Terry McDermott ja neljä maalia tehnyt Dean Saunders. Kaikki Saundersin maalit syntyivät syksyllä 1991 Kuusysiä vastaan.

Suomalaisseurojen ja Liverpoolin keskinäisissä otteluissa kolme herraa on nähty sekä kentällä että kentän laidalla. Ensimmäisissä Suomi-kohtaamisissa Liverpoolin paidassa pelanneet Kenny Dalglish ja Graeme Souness vierailivat saman seuran managereina Suomessa. Vastaavasti OPS:n riveissä Liverpoolin kohdannut ”Keke” Armstrong valmensi Hakaa vuoden 2001 Mestarien liigan karsinnoissa.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS