Sai ammattilaissopimuksen Suomeen – ollut puoli vuotta ilman rahaa ja kotia!

© Kuva:
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Jared Bennettin piti saada sopimus AC Kajaaniin, mutta toisin kävi. Vuosi on mennyt rahattomana ja tutun nurkissa.

Jalkapallon Pelaajayhdistys kertoo verkkosivuillaan Bennettin tarinan. 25-vuotias Trinidad ja Tobagosta kotoisin oleva Bennett allekirjoitti talvella ensimmäisen ammattilaissopimuksensa vakuutettuaan AC Kajaanin try-outin kautta.

Ammattilaispelaajan karu arki tuli nopeasti vastaan, kun sopimus ja palkanmaksu loppuivat aika lailla heti.

– Sain 8. päivä maaliskuuta palkkaennakkoa 400 euroa, puolet palkastani. Sopimuksessani oli purkupykälä, jota voitiin käyttää, jos teen jotain sopimuksen vastaista. 8. maaliskuuta illalla AC Kajaanista ilmoitettiin minulle, että sopimukseni on purettu, koska joukkueessa on liikaa ulkomaalaispelaajia, Bennett kertoo pelaajayhdistyksen verkkosivuilla.

Sopimuksen purun jälkeen Bennett sai vielä asua viikon hotellissa Kajaanissa. Tämän jälkeen hän haki pelipaikkaa Helsingistä, mutta riittävää sopimusta ei tarjottu.

Bennettin sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan seura maksaa hänen lentonsa Suomeen ja syyskuussa USA:han. Paluu tuttuihin ympäristöihin alkoi tietysti houkutella.

– Kun en saanut sopimusta mihinkään, halusin tietenkin palata Jenkkeihin, jossa olin siis aikaisemmin pelannut. Lento takaisin on kuitenkin vasta syyskuun lopussa. Olen yrittänyt keskustella AC Kajaanin kanssa, että he vaihtaisivat lentoaikatauluja. Se ei ole kuitenkaan heille sopinut.

Bennett on siis asunut Suomessa nyt puoli vuotta ihan rahaa ja omaa kotia.

– Olen saanut vanhemmiltani pientä taloudellista tukea. Helsingissä olen asunut yhden tutun kanssa samassa asunnossani ilmaiseksi. Tilanne on todella nihkeä. Rahaa ei ole, eikä myöskään pelipaikkaa. Minulla ei ole ollut rahaa vaihtaa lentoja, joten olen ollut AC Kajaanin armoilla sen suhteen, Bennett sanoo.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!